Voorbereidingen

geplaatst in: Australië | 1

Pfff, jeetje zeg, wat er allemaal wel niet bij komt kijken op het moment dat je voor een langere tijd “op vakantie” wilt. Wat een rompslomp zeg. Maar daarbij komt nog eens kijken dat de Nederlandse wet niet bekend is met een working holiday, waar ik me op dit moment op aan het voorbereiden ben. Ze kennen alleen “op vakantie” en emigreren en ik val daar zeg maar precies tussenin. Want na mijn reizen kom ik gewoon terug naar Nederland. Maar goed, genoeg geklaagd nu, ik zal eens vertellen waar ik zoal mee bezig ben geweest.

Op het moment dat je voor een langere periode (langer dan 180 dagen) op reis gaat, vervalt je reisverzekering. Hierdoor ben je verplicht om een andere reisverzekering met een bredere dekking af te sluiten. Nu heb ik een goede reisverzekering gevonden die ook geldig is op het moment dat ik aan het werk ben als au pair. Want dit is ook nog maar de vraag! Verder was het voor mij een groot dilemma of ik een koffer of een backpack mee zou nemen. Ik zit namelijk de eerste zes maanden op een vaste plek, waardoor een backpack niet heel handig is, gezien de spullen die ik mee kan nemen. Er past gewoon minder bagage in een backpack dan in een koffer. Maar op het moment dat ik een koffer meeneem, heb ik een probleem tijdens het reizen. Want een koffer is veel onhandiger dan een backpack om mee te sjouwen.
Nu heb ik toch besloten om een koffer mee te nemen, voornamelijk omdat ik al een koffer heb en geen backpack. En het geld dat ik nu bespaar kan ik weer uitgeven aan leuke dingen in Australië! En misschien ga ik na mijn werk als au pair een backpack kopen in Australië, omdat dit toch makkelijker reist van plek naar plek dan een koffer.

Nog vier weken
Over vier weken ga ik al weg! En gelukkig heb ik bijna alle voorbereidingen al getroffen zoals de reisverzekering, vliegticket en onderdak voor de eerste paar nachten in Sydney. Maar ik merk nog wel dat er nog het een en ander te regelen valt. Namelijk, wat ga ik allemaal meenemen? En dat is enorm lastig, voornamelijk omdat ik voor een langere periode weg ben van huis. Ik kan namelijk niet mijn gehele kledingkast meenemen! Dus dat wordt keuzes maken en slim pakken. Daarnaast merk ik dat ik een behoorlijk aantal aan verzorgingsproducten gebruik thuis en deze kan ik helaas ook niet allemaal meenemen. Dus dat wordt nog een hele uitdaging om te beslissen wat ik meeneem een thuislaat!

Ik hou jullie op de hoogte van mijn voorbereidingen en ga proberen om alles wat ik mee wil nemen in mijn koffer te krijgen. 😉

  1. Ingeborg

    Super leuk dat je via hier te volgen bent! Succes met het inpakken van je koffer 🙂 ik ben blij dat we elkaar nog zien voordat je weggaat, want ik ga je ontzettend missen.. het afscheid gaat zwaar worden maar ik ben super trots op je dat je je dromen volgt. Heel veel liefs xxx

Reacties zijn gesloten.