Voor tien dagen Under down under in Tasmanië

geplaatst in: Australië, Tasmania | 0

Op zaterdag 26 mei was het eindelijk zo ver, mijn reis door Australië ging eindelijk beginnen! ‘S ochtends vroeg verliet ik mijn hostfamilie en ging ik onderweg naar het vliegveld waar ik om 12:35 uur vertrok naar Hobart, Tasmanië. Mijn vlucht verliep goed en aangekomen op het vliegveld ging ik op zoek naar de shuttlebus. Die ik vond nadat ik lang had gezocht en besloot het aan een van de parkeerwachters te vragen. Ik verbleef in het hostel genaamd The Pickled Frog, wat een beetje een oud hostel was, maar waar gelukkig wel alles schoon was.

Al vroeg vertrekken in de ochtend

Op zondagochtend 27 mei werd ik om 07:00 uur opgehaald met een bus en een aanhanger, waar mijn te grote en volle tas in verdween. Waarna we nog een aantal meiden oppikten en op weg gingen om Tasmanië te ontdekken! Uiteindelijk waren we met een groep van 7 meiden en onze tourbegeleider (helaas kan ik me zijn naam niet herinneren). Ik was de enigste die de 8 daagse tour deed, alle anderen deden de 5 daagse tour.

Meer een jeugdherberg dan een hostel

De eerste dag zijn we van Hobart naar Strahan gereden met onderweg een aantal waanzinnige stops. Onderweg zijn we gestopt bij een van de regenwouden in Tasmanië om een wandeling van een uur te maken naar de Russell Falls. De volgende stop was bij de Tarraleah Energie centrale en de laatste stop was bij Lake Sint Clair. Het was een eerste vermoeiende dag met mooie uitzichten waarna we ’s avonds aankwamen bij ons eerste verblijf. Waar we de eerste twee nachten zouden verblijven in Strohan. Wat voor mijn gevoel meer op een jeugdherberg leek dan een hostel waar ze gloednieuwe douches hadden!

Hike van zo’n 3 uur!

Op maandag 28 mei bleven we in de buurt van Strahan en zijn we in de ochtend afgereisd naar de Mentezuma Falls. Waar we een hike van zo’n 3 uur hebben gelopen. Na de zeer vermoeiende hike zijn we naar Rosebery afgereisd waar we geluncht hebben. Na onze lunch hebben we een hele grote zandduin beklommen, wat voor mij een hele uitdaging was! De maandag hebben we afgesloten op het strand in het Swan Basin State Forest. Waar ik nog even heb kunnen genieten van een beginnende zonsondergang.

Voor het eerst in mijn leven een berg beklimmen

Op dinsdag 29 mei vertrokken we vroeg uit Strahan onderweg naar Launceston. Onze eerste stop was in Rosebery waar ik een wrap voor lunch haalde. Na deze stop zijn we naar Cradle Mountain gereden waar ik voor het eerst in mijn leven een berg heb beklommen! En wat was dit een uitdaging voor mij zeg! Het was een zware hiken van 3 uur waarbij we alleen maar trappen op en af liepen. En op de terugweg ik mezelf zelfs vast moest houden aan kettingen om niet naar beneden te vallen! Maar bovenop de berg was ik enorm trots dat ik de top had behaald! En eenmaal beneden was ik enorm blij dat ik de hike compleet had volbracht. Waarna ik tijdens de terugweg naar de bus nog een wallabee en een wombat heb gezien.

Wilde wallabees en kangaroos aaien

Woensdag 30 mei begonnen we de ochtend met een korte wandeling in Launceston waar we zo vroeg waren dat de wallabees nog rondliepen op zoek naar eten! Na onze korte wandeling en een bezoek aan de apen, ja dat is geen verzonnen grap, pikten we een aantal nieuwe mensen op en verlieten een aantal mensen ook de tour. Na deze stop vervolgden we onze tour terug richting de oostkust van Tasmanië naar de Bay of Fires. Deze plek ligt aan de kust waar de rotsen als een natuurverschijnsel rood kleuren. Na onze wandeling op het strand stapten we terug in de bus en gingen we richting een wildlife sanctuary waar de kangaroos los liepen en ik ze zelfs kon aaien!

Wineglass Bay

Ik kon merken na vier volle dagen en hikes van zo’n 3 uur waarbij er alleen maar trappen op en af werden beklommen, dat mijn benen behoorlijk aan het verzuren waren. Maar ik vertikte het om op te geven en ook maar iets te missen van de tour. Waardoor ik op donderdag 31 mei besloot om toch de wandeling naar Wineglass Bay te maken. Wat op de heenweg zo’n 722 trappen naar beneden waren en op de terugweg ik deze 722 trappen omhoog af moest leggen. Maar eenmaal aangekomen beneden, bij Wineglass Bay, was ik zo blij dat ik het had gedaan!

Want Wineglass Bay is een adembenemend wit strand met blauw water! Het leek bijna wel een sprookje waar ik in beland was! Gelukkig kregen we genoeg tijd om bij te komen van de klim naar beneden voordat we weer terug moesten. Want ik kon het wel heel erg goed in mijn benen voelen. Na deze adembenemende wandeling moesten we weer de bus in voor een lange rit terug naar Hobart. Waar we zo rond een uur of 17:00 uur aankwamen bij het hostel waar we voor 3 nachten zouden verblijven. Want de laatste drie dagen van mijn tour waren dagtripjes naar plekken in de omgeving van Hobart.

Vrijdag 1 juni Port Arthur

Port Arthur is een openluchtmuseum waar vroeger een gevangenis was met veroordeelden. Nu bestaat Port Arthur alleen nog uit ruïnes en intacte gebouwen die tentoon worden gesteld. Zo stonden er oude ruïnes van een ziekenhuis, gevangenis, en een kerk. Er werden celblokken tentoongesteld die nog intact waren en het huis van de bewaarder dat nog intact was. Na ons bezoek aan Port Arthur was de dag alweer om en werden we terug gebracht naar ons hostel in Hobart.

Zaterdag 2 juni Mount Wellington & Mona museum

In de ochtend zijn we Mount Wellington opgereden, alleen konden we na zo’n tien minuten al niet verder omhoog omdat de weg was afgesloten van ijzel en sneeuw. Hierdoor hebben we twee hikes gemaakt om de tijd te vullen. Waarbij we bij beide hikes een mooie waterval als beloning kregen. Rond een uur of half twaalf was de weg eindelijk vrij gegeven en zijn we omhoog gereden naar de top. Toen we hier eenmaal aankwamen mochten we wat rondwandelen en foto’s maken. Maar wat het bijzondere was, is dat we boven de wolken waren! Helaas konden we hierdoor niet de stad van boven zien, maar leek het wel alsof we in het vliegtuig zaten. En gelukkig was het aan de andere kant van de berg niet bewolkt waardoor we uitzicht hadden op een aantal andere bergen.

Zondag 3 juni Bruny Island proeverij tour

De laatste dag van mijn 10-daagse tour bracht me naar Bruny Island waar ik een gratis upgrade kreeg. Want ik mocht mee met een groep die de hele dag plaatselijk eten ging proeven! En hier zei ik natuurlijk geen nee tegen! Zo mocht ik genieten van Tasmaanse honing, brood, bier, kaas, rum, chocola en had ik een gratis uitgebreide lunch met een heerlijke biefstuk en groenten!

Na mijn tour had ik nog één extra dag in Tasmanië, want op dinsdag vloog ik naar Melbourne waar ik voor 1,5 week zou verblijven. De maandag heb ik doorgebracht door rond te lopen in Hobart en te genieten van dit prachtige eiland. ‘S avonds heb ik mijn tas ingepakt, wat me wat moeite kostte, want ik heb te veel spullen, maar het was me uiteindelijk gelukt.

Reacties zijn gesloten.