• Bord van natuursteen met eastern beaches coastal walk Sydney
 • Bondi Beach op een niet zo mooie dag
 • Een gedeelte van de Bondi to Coogee walk kustlijn met zee, rotsen en een aantal huizen.
 • Een loopbrug van hout met aan de zijkant relingen en groene struiken
 • Hoge golven die breken op de rotsen
 • Foto gemaakt door een hek van gaas dat nog te zien is met zandrotsen en de zee
 • Kerkhof op een heuvel met witte en zandbruine grafstenen.
 • Blauwe zee met witte golven die tegen de rotsen aan kapotbreken
 • Andere gedeelte van de plaatselijke begraafplaats in Sydney
 • Stenen wandelpad met aan de linkerkant rotsen en de zee
 • Bondi Beach Lifeguard gebouw
 • Doorgaande weg met aan de rechterkant een muur van steile rotsen en links bomen
 • Aantal huizen aan de kust die bovenop de rotsen zijn gebouwd in Sydney
 • Blauwe zee met hoge golven die tegen de rotsen aanslaan

Trapjes op en af en eindeloos waterplezier

geplaatst in: Au pair, Australiƫ, Sydney | 0

Een week waarin ik afsprak met een oude bekende die ik ontmoette in mijn eerste week en de Bondi to Coogee walk liep. En met een nieuwe vriendin naar Wet N Wild ging om te genieten van eindeloos waterplezier!

Afgelopen week was een erg rustige week. Die van 9 jaar oud ging namelijk van woensdag tot en met vrijdag op kamp, waardoor ik heerlijk twee vrije middagen had. Deze twee middagen heb ik dan ook goed besteed.

Op woensdag 21 maart ben ik naar Hornsby afgereisd waar ik eerst heerlijk geluncht heb met een kipwrap en een cappuccino. Na gegeten te hebben, heb ik nog wat gewinkeld en een aantal kledingstukken geprobeerd. Maar helaas heb ik niets nieuws gevonden.

Op donderdag had afgesproken met Femke. Een Nederlands meisje dat ik in mijn eerste week tijdens de groepsreis heb leren kennen en waarmee ik ook mijn hostelkamer toen heb gedeeld. We besloten om samen de Bondi to Coogee walk te gaan lopen. Een wandeling van zo’n 6,5 kilometer die geheel langs de kust van Sydney loopt waarbij je langs zo’n 5 verschillende stranden komt.

De wandeling hebben we rustig gelopen waarbij we heerlijk genoten van alle mooie uitzichten. Daarnaast namen we ook uitgebreid de tijd om de nodige foto’s te maken en af en toe bij te komen. Want je denkt, 6,5 kilometer, dat is toch niet zo ver? Maar je moet hierbij wel rekening houden dat het geen rechte weg is, maar continu trap op, trap af en heuvel op, heuvel af.

We begonnen onze wandeling om half 11 en waren aan het einde rond een uur of 1. Dit was wel grappig want toen we het einde bereikten was dit echt een verrassing voor ons. We dachten beiden namelijk dat we nog wel een stukje moesten lopen, maar dit bleek toen niet zo te zijn.

Na de wandeling hebben we geluncht en hebben we nog zittend bijgepraat aan het strand op een bankje. Helaas was het weer niet zo goed om te gaan zwemmen, maar met al was het een geslaagde dag.

Op vrijdag moest ik die van 9 ophalen om 14:00 uur bij school, waardoor ik een uurtje minder vrije tijd had. Toen we eenmaal thuis waren kwam opeens mijn hostmom om 15:00 uur binnenlopen die vertelde dat ze door haar baas ziek naar huis was gestuurd. Ze voelde zich niet lekker en was oververmoeid. Ik heb s’avonds het avondeten geregeld waardoor zij heerlijk bij kon slapen.

Op zaterdag 24 maart ben ik met Babet naar Wet N Wild in Sydney geweest. Babet heb ik vorige week ontmoet en toen besloten we ook om een week later naar het waterpark Wet N Wild te gaan.

Wet N Wild is een waterpark dat zich in de open lucht bevindt met heel veel verschillende glijbanen en een golfslagbad. S’ochtends vroeg heb ik Babet opgeknipt met de auto van het station en zijn we maar het waterpark gereden. Eenmaal daar aangekomen, ons te hebben omgekleed en onze spullen in de kluisjes te hebben gestopt, zijn we naar de glijbanen gelopen. Ik vond de eerste glijbaan wel weer even spannend, maar eenmaal toen ik over die drempel was gestapt, ben ik bijna van iedere glijbaan afgeweest in het park. En sommige hebben we zelfs wel twee keer gedaan!

Helaas kwam er rond een uur of vier een enorm donkere lucht onze kant op met onweer! Wij zijn toen nog van twee glijbanen afgeweest waarna we ons hebben omgekleed en richting huis zijn afgereisd. Maar voordat ik Babet had afgezet bij het station, hebben we nog wat gegeten bij de Mac Donalds. Om deze geweldige dag samen af te sluiten.

Op zondag vertrok mijn hostmom naar Nieuw-Zeeland voor haar werk, waardoorheen helaas niet de dag vrij had en thuis moest blijven om op de kids te letten. Gelukkig is alles die dag goed gegaan en heb ik het een en ander voorbereid voor de komende week. En aangezien hun moeder aankomende donderdag pas thuiskomt, zal het een drukke week worden met weinig slaap. Maar gelukkig is het daarna Paasweekend, waar ik hopelijk een beetje bij kan slapen.

Reacties zijn gesloten.