• Uitzicht over de grote vlaktes in Uluru Australië

Terugblik op een jaar reizen en werken in Australië

geplaatst in: Australië | 0

Januari 2019, inmiddels ben ik nu bijna weer zo’n twee maanden thuis en is het tijd om terug te kijken op mijn afgelopen jaar. In november 2017 vertrok ik, met toen nog geen idee voor hoe lang, naar Sydney, Australië. Nu inmiddels een jaar later, kijk ik terug op mijn ervaringen, reizen, vriendschappen en beslissingen.

Werken als au pair

Ik begon mijn avontuur in Sydney waar ik na zo’n twee weken al aan de slag kon als au pair bij een Australisch gezin. Hier heb ik uitgebreid over geblogd en jullie iedere week geprobeerd van op de hoogte te houden. Nu kijk ik terug op zes maanden die ik eigenlijk met tegenzin heb volbracht. Achteraf vond ik het werk helemaal niet leuk, waarbij ook een belangrijk deel te verwijten was aan mijn au pair familie. Ik werd niet geheel vriendelijk met open armen ontvangen door de twee kinderen waardoor ik me nooit helemaal heb thuis gevoeld. Daarnaast vond hun moeder mij achteraf helemaal niet geschikt als au pair, waardoor mijn zelfvertrouwen enorm is gedaald. Nu ik erop terugkijk denk ik, had ik maar eerder “ontslag” genomen en was ik maar eerder rond gaan reizen. Maar gelukkig heb ik er ook het een en ander van geleerd. Dat ik namelijk op dit moment niet met kinderen wil werken. Daarnaast leerde ik dat het heel erg moeilijk is om kinderen op te voeden en dat je hiervoor letterlijk en figuurlijk alles voor aan de kant zet en op dit moment ben ik daar nog helemaal niet klaar voor.

Tasmanië

Gelukkig kon ik na mijn au pair avontuur van zes maanden beginnen met reizen. Begin mei 2018 vertrok ik dan ook in mijn eendje naar Tasmanië, waar ik een 10 daagse rondreis heb gemaakt met een reisorganisatie die mij de mooiste plekjes van Tasmanië heeft laten zien. In een groep met alleen maar meiden hebben we geweldige dagen gehad. Tijdens deze reis heb ik geleerd dat ik als ik echt iets wil het ook kan bereiken. Dit door een berg te beklimmen waarvan ik dacht nooit de top te zullen bereiken! Maar uiteindelijk heb ik toch maar mooi bovenop die berg gestaan en genoten van mijn prestatie!

Road trip langs de oostkust

Na mijn Tasmanië avontuur ben ik naar Melbourne gevlogen waar ik een paar dagen later samen zou komen met Sophie. (Sophie is een vriendin die ik heb ontmoet tijdens mijn campingwerk in Frankrijk). Sophie en ik hadden besloten om samen een campervan te huren voor zes weken en om van Melbourne naar Cairns te rijden. Dit is ongeveer zo’n 3500 kilometer in totaal wat een aardige afstand is om binnen 6 weken af te leggen. Maar gelukkig ging ik dit avontuur niet in mijn eendje aan! Tijdens onze roadtrip van zes weken hebben we enorm veel mensen ontmoet en daarnaast ook vrienden voor het leven gemaakt! Ik denk dat het helpt dat je met zijn allen sochtends vroeg met je duffe hoofd ontbijt staat te maken hutje mutje naast elkaar en met allemaal vreemden om je heen in een tent slaapt ;). Dit schept een bijzondere band die voor het leven is, denk ik.
Tijdens ons oostkust avontuur hebben we genoten van de verschillende prachtige steden, doodsangsten uitgestaan door te verdwalen in de bossen, geslapen in the middle of nowhere tussen de Wallabees, gelachen om de vele donuts en familieboxen die we samen hebben gegeten, gezwommen in prachtige afgelegen meertjes en elkaar bijgestaan in naar de wc gaan in het holst van de nacht in een donker bos. Maar boven alles hebben we vooral genoten van het avontuur dat we samen hebben beleefd! Ik kijk er echt met geweldige herinneringen op terug en ben zo blij dat we dit samen hebben gedaan! Dit zal ik nooit van mijn leven meer vergeten.

Werken in Cairns

Onze road trip eindige in Cairns, waar ook helaas mijn bankrekening het einde in zicht zag. Hierdoor moest ik op zoek naar werk, dat ik uiteindelijk ook vond in een geweldig hostel in Cairns, genaamd Tropic Days. Ik had me tijdens mijn reis nog nergens zo thuis en welkom gevoeld! Ik werd met open armen ontvangen en werd lid van de Tropic Days familie. Al mijn lieve collega’s die ik daar heb mogen ontmoeten zijn vrienden voor het leven geworden en Tropic Days is echt een huis van thuis geworden. Samen schoonmaken, het beste voor de gasten overhebben, wekelijkse barbecues en pizza-avonden zorgen voor een hechte band met collega’s en gasten. Tijdens de drie maanden dat ik er gewerkt heb, heb ik daarnaast ook nog eens dagtripjes mogen maken op kosten van mijn werkgever! Deze tripjes waren echt geweldig waardoor ik kennis heb gemaakt met de onderwaterwereld in het Great Barrier Reef. Heb mogen ervaren hoe het is om een lokale toerist uit te hangen en geweldige mensen mogen ontmoeten die in het hostel verbleven! Daarnaast heb ik geleerd door in het hostel te werken dat het niet eng is om met mensen te praten die je niet kent. Het is juist interessant om iemand zijn verhaal te horen, waar hij is geweest en wat zijn plannen zijn. Dit inzicht heeft mij enorm geholpen met mijn zelfvertrouwen om af te stappen om onbekenden en een vraag te stellen.

10 daagse trip van Darwin naar Alice Springs

Na drie maanden gewerkt te hebben bij Tropic Days was het tijd om nog één laatste trip door Australië te maken voordat ik naar huis zou vliegen eind november. Een trip van Darwin naar Alice Springs, het middelste puntje van Australië in the middle of nowwhere. Wat een geweldige trip was dit! Tien dagen lang met een bus vele kilometers afgelegd waarbij we soms uren over wegen reden en geen menselijk leven of ander verkeer tegen kwamen. Deze trip heeft veel indruk op mij gemaakt en zal ik nooit vergeten.

Reacties zijn gesloten.