• Cooggee Beach Sydney with the ocean
  • LIghtshow on the roof of the Opera House
  • Lightshow on the roof of the Opera House
  • LIghtshow on the roof of the Opera House
  • Harbour Bridge Sydney at night

Picknicken in de Botanic Gardens en de heetste dag in jaren

geplaatst in: Au pair, Australië, Sydney | 0
Op zaterdag 6 januari had ik in eerste instantie geen plannen gemaakt. Maar een ander Nederlands meisje had me overgehaald om het huis uit te gaan en de kant op te komen van het centrum van Sydney. Na ongeveer een half uur overleggen hadden we besloten om te gaan picknicken in de Botanic Gardens.

Lunch Botanic Gardens

Ik besloot om enkele dingen mee te nemen vanuit huis en dat we later samen langs een supermarkt zouden gaan om het een en ander te halen. We hebben uiteindelijk broodjes gezond gegeten als lunch/avondeten in de Botanic Gardens! Waar we het enorm gezellig hebben gehad. Na onze lunch hebben we een beetje rondgelopen door Sydney en uiteindelijk nog een heerlijk bakje schepijs gehaald. Nadat we ons ijsje hadden opgegeten, was het tijd om richting het Opera House te gaan. Want hier werd namelijk een lichtshow geprojecteerd op het Opera House. Toen we aankwamen bleek de show net te zijn begonnen. De show duurde zo’n 12 minuten maar was het bekijken waard. Er werd in de show veel gewerkt met kleur waarmee dieren, water en mensen werden afgebeeld.

Maar liefst 47,3 graden in Sydney!

Afgelopen zondag 7 januari was het hier in Sydney een van de heetste dagen in de afgelopen jaren. Gelukkig lag ik toen lekker op het strand te genieten van de zon, maar wat was het warm zeg. En eerlijk gezegd was ik super blij dat ik niet verder in het binnenland verbleef, want daar werd het maar liefst 47,3 graden! Bij mij, op Coogee beach was het rond de 30 graden, nog steeds erg warm, maar met de verkoeling van de zee was het goed uit te houden. Eenmaal in de zee was het erg moeilijk om mijn hoofd boven water te houden, want de golven waren erg hoog en ruig. Daarnaast stond er ook nog eens een hele sterke stroming. Waardoor ik dus helaas een stuk of drie keer door de golven “gewiped out” werd, zoals ze dat hier noemen. Wat betekend dat ik door de gevolgen omver geduwd werd en dus kopje onder ging. Gelukkig wist ik wat ik moest doen, rustig blijven onder water, proberen de bodem te vinden met mijn voeten en als de golf voorbij was boven water komen. Waar ik geen enkel probleem mee heb gehad. Helaas kost dit wel erg veel energie en besloot ik na de derde keer dat ik wel weer even genoeg van de zee had en ben ik lekker op mijn handdoek gaan liggen om van de zon te genieten. Rond een uur of vier besloten we dat het toch wel genoeg zon was voor vandaag en zijn we beiden naar onze au pair families afgereisd.

Bijkomen

Na het weekend moest hun moeder weer aan het werk en heb ik de gehele week op de jongens gelet. Ik heb ze geholpen met het maken van hun lunch en deze week heb ik ook één avond het avondeten klaargemaakt. Hun moeder had alles al voorbereid, lasagne en spaghetti bolognaise, het enigste wat ik hoefde te doen was de lasagne in de oven stoppen, de spaghetti koken en de saus opwarmen. Zelf heb ik de lasagne gegeten die heerlijk was en die ik ook wel een beetje had gemist. Voor de rest is de week heel rustig verlopen en hebben we geen andere activiteiten uitgevoerd. Komende week zal ik het heerlijk rustig hebben, want op dinsdag gaat mijn au pair familie op vakantie en mogen ze genieten van een 12-daagse cruise. Waardoor ik het gehele huis voor me alleen zal hebben en lekker kan bijkomen. Daarnaast zal ik ook het een en ander gaan ondernemen, maar ik weet nog niet precies wat. Maar dat lezen jullie in mijn blog van volgende week.

Reacties zijn gesloten.