• Fireworks New Years Eve Sydney Harbour Bridge
  • Fireworks New Years Eve Sydney Harbour Bridge
  • Fireworks New Years Eve Sydney
  • Fireworks New Years Eve Sydney

Oud & Nieuw in Sydney

geplaatst in: Au pair, Australiƫ, Sydney | 0

Ten eerste, wat was het gaaf om Oude & Nieuw in Sydney te mogen vieren! Ik zal je vertellen wat ik met Oud & Nieuw heb gedaan. Ik had uiteindelijk besloten om toch kaartjes te kopen voor een van de georganiseerde feesten in Sydney. Dit was het Harbour Bridge at Luna Park event geworden. Luna Park is een “pretpark” midden in Sydney met uitzicht over de Harbour Bridge en het Opera House. Met dit kaartje had ik gratis entree tot alle attracties in het park. Normaal moet je apart voor iedere attractie betalen. Daarnaast waren er verschillende eettentjes en barretjes.
Op 31 december om twee uur smiddags ben ik vertrokken naar het centrum van Sydney. Hier had ik afgesproken met een ander Nederlands meisje die op het laatste moment toch nog kaartjes had gekocht. Na wat vertraging aan haar kant hadden we elkaar uiteindelijk gevonden rond een uur of vier bij Milsons Point. Vanuit hier zijn we alvast richting Luna Park gaan reizen, omdat vanaf een bepaalde tijd het lastig zou worden om daar in de buurt te komen. Vanwege het vuurwerk waren veel straten afgesloten en was het verkeer omgeleid.
Toen we in de buurt waren van Luna Park zijn we eerst samen wat gaan eten bij een afhaalrestaurant waar we een menu konden kopen voor tien dollar. Ik had een chickenburger met frietjes en zij had een cheeseburger met frietjes. Nadat we hadden gegeten hebben we nog wat rondgelopen in de omgeving en zijn we uiteindelijk afgedwaald naar Luna Park. Daar stonden al een hele hoop mensen bij de entree te wachten totdat we naar binnen mochten. Want de deuren waren helaas nog niet geopend. Op het moment van wachten werden we opeens aangesproken door twee dames, maar dit waren de mensen van Australian Backpackers! Zij hadden ons zien staan en nodigden ons uit om bij hun gezelschap te komen staan. Dit hebben we toen ook gedaan. Na zo’n twintig minuten wachten mochten we uiteindelijk naar binnen. Maar dit gebeurde stapje voor stapje, want uiteindelijk bleek dat iedereen grondig werd gecontroleerd en een bandje om zijn pols kreeg.
Wij waren enthousiast dat we binnen waren en zijn eerst wat de drinken gaan halen. Na ons eerste drankje, zijn we naar een van de attracties gelopen en in de rij gaan staan. De gehele avond hebben we af en toe een drankje gehaald en zo veel mogelijk attracties bezocht. Op een gegeven moment hebben we in de groepsapp met alle Nederlanders die naar dit feest gingen gevraagd of er iemand bij ons in de buurt was, en dat bleek ook zo te zijn. Toen hebben we een aantal andere Nederlanders ontmoet waarmee we een tijdje rond hebben gehangen. Helaas zijn we ze kwijtgeraakt met het lopen naar de uitkijkpunten voor het vuurwerk, maar hebben we ze later weer terug gevonden.
Rond een uur of half twaalf zijn we richting de uitkijkpunten voor het vuurwerk gelopen. Helaas stond het al aardig vol, maar gelukkig konden we nog een goed plekje vinden. Het aftellen hebben we helaas niet helemaal meegekregen, maar het uitzicht op het vuurwerk was echt fantastisch! Ik raad je aan, als je ooit in Sydney bent met Oud & Nieuw, koop kaartjes en geniet. Want dit hebben wij de gehele avond gedaan en ik heb er geen enkel moment spijt van gehad!(Bekijk de foto’s voor het vuurwerk).

Op maandag heb ik het redelijk rustig aan gedaan, want ik was ergens tussen 4 en 5 uur in de ochtend thuis. Hun moeder vond zelfs nog dat ik vroeg beneden was! Savonds ben ik wel redelijk vroeg naar bed gegaan omdat ik zo moe was van de weinig slaap die ik had gehad de nacht ervoor.
Dinsdag was spannend, want dit was de eerste dag dat hun moeder weer aan het werk ging en begon aan haar nieuwe baan! Op maandag hadden we gelukkig nog het een en ander besproken waardoor ik wist wat me te wachten stond. Op dinsdag was ik om negen uur beneden en daar vond ik de jongste al op de bank tv aan het kijken. Ik vroeg of hij al had ontbeten en dit had hij al gedaan met zijn moeder. De oudste was nog niet beneden maar die volgde al snel. Ik vroeg wat hij wilde hebben voor ontbijt maar uiteindelijk heeft hij zelf wat gemaakt. Smiddags belde hun oom op om te vragen of we op woensdag met hem gezellig wilden lunchen in het dorp. Hier heb ik ja op gezegd in overleg met de jongens.
Op woensdag zijn we smiddags wezen lunchen in het dorp bij een brasserie. Hier had ik een wrap met kip besteld, terwijl de jongens een hamburger met frietjes aten en een milkshake. Tijdens het eten stelde hun oom voor om de volgende dag, donderdag, naar de bioscoop te gaan. Hier reageerden de jongens enthousiast op waarna ze samen een film hebben uitgekozen, Star Wars the Last Jedi.
Op donderdag ben ik samen met de jongens naar het winkelcentrum afgereisd waar de bioscoop zat gevestigd en waar we hun oom zouden ontmoeten. Na het benodigde eten en drinken gehaald te hebben, zijn we naar de zaal gelopen. De jongens hebben zich keurig gedragen in de bioscoop en genoten van de film. Helaas kon ik zelf de film niet zo goed volgen, maar dit was mijn eigen schuld. Want ik heb geen enkel ander deel van de Star Wars series gezien. En dit was wel cruciaal om de film te kunnen volgen. Desondanks heb ik genoten van de film en de special effects die erg goed waren.
Vrijdag zijn we thuisgebleven en hebben de jongens hun eigen ding gedaan. Daarnaast heb ik alle huishoudelijke klusjes volbracht en de kerstboom opgeruimd. Dit vind ik toch altijd wel een triest momentje. Want het lijkt daarna ook altijd weer zo kaal, maar helaas hoort het er nu eenmaal bij. Voor vandaag, zaterdag, heb ik nog geen plannen gemaakt. Maar morgen, zondag, ga ik met hetzelfde Nederlandse meisje waarmee ik ook naar Oud & Nieuw ben geweest naar Bondi Beach. Want het wordt maar liefst 35 graden! En ik ga lekker genieten van het strand, de zee en de zon.

Reacties zijn gesloten.