Christmas tree at Circular Quay Sydney

Onweer, regen en zonneschijn

geplaatst in: Au pair, Sydney | 1

Als je aan Australië denkt dan denk ik tenminste al snel aan mooi weer, witte stranden en een blauwe zee. Maar afgelopen week was wel een van uitersten. Op moment van schrijven is het 19:00 uur en nog 30 graden. Maar dat was van de week wel even anders. Want het heeft geonweerd, geregend en het was overdag gemiddeld zo’n 21 graden. Daarnaast hebben we afgelopen week ook een dag gehad met 43 graden. Dus je kunt wel zeggen dat Sydney een klimaat heeft met uitersten. Daarnaast kan het door de regen ook binnen een uur zo’n tien graden in temperatuur zakken, wat ik de afgelopen week ook heb meegemaakt. Maargoed, genoeg over het weer. Ik ga je vertellen wat ik de afgelopen week zoal heb gedaan.

Ik merk dat ik me steeds meer op mijn gemak voel bij mijn au pair familie. En daarnaast merk ik ook dat de kinderen aan mij beginnen te wennen. Verder was het een gewone week met niet heel veel bijzonderheden. Er is wel één ding gebeurd wat het delen waard is, de jongste had namelijk een behoorlijk dikke opgezette duim. Na de huisarts te zijn geweest die niet kon vertellen waardoor het kwam, is hij samen met zijn moeder de volgende dag naar het ziekenhuis gegaan omdat het steeds erger werd. Hier konden ze hem vertellen dat hij gebeten was door een spin! Nou, ik weet dat dit kan gebeuren in Australië, maar het is toch wel anders als het in je omgeving gebeurt! De dokter in het ziekenhuis heeft hem wat medicijnen voorgeschreven en het gaat gelukkig nu al weer een stuk beter met hem!

Voor de rest van de week heb ik overdag mijn huishoudelijke klusjes gedaan en moest ik af en toe op de jongens letten omdat hun moeder een afspraak had. Verder heb ik afgelopen zondag een heerlijke dag gehad samen met Fleur in het centrum van Sydney. Fleur is ook Nederlands en au pair. We hebben toen een aantal ferry’s gepakt en zijn op plekken geweest waar we nog niet geweest waren. Daarnaast heb ik afgelopen vrijdag geluncht met Zoë, ook een Nederlands meisje die ik heb ontmoet toen ik nog in het hostel zat. Zij was weer voor een paar dagen in Sydney en we hebben gezellig bijgepraat.

Ik merk wel dat ik dit contact nodig heb. Want ik merk ook dat als ik alleen maar contact heb met de kids en hun moeder, ik niet altijd mijn ei kwijt kan. Daarnaast is het fijn om weer even Nederlands te praten, te kunnen overleggen over mijn plannen en om te kunnen praten met iemand van mijn eigen leeftijd die op dezelfde golflengte zit als ik. Want het is niet altijd even makkelijk om alles uit te leggen in het Engels. Al merk ik wel dat dit steeds beter gaat.

Verder is het morgenavond kerstavond en staat er een groot kerstdiner gepland. Een aantal familieleden van de moeder komt langs en haar vriend. Op eerste kerstdag is het plan om met ongeveer 35 andere Nederlanders in Sydney naar Bronte Beach te gaan waar iedereen zijn eigen eten en drinken meeneemt om er een gezellige eerste kerstdag van te maken. Ik ga naar het strand omdat mijn au pair familie een etentje heeft met familie en als ik mee zou willen zou ik hier zelf een enorm bedrag voor moeten betalen.
Tweede kerstdag kennen ze niet in Australië, dat noemen ze Boxing Day. Voor die dag heb ik nog geen plannen, maar ik heb gehoord dat er overal dan enorme uitverkoop wordt gehouden. Dus misschien ga ik wel ergens shoppen. Volgende week kun je lezen wat ik op Boxing Day heb gedaan en hoe kerst was in Sydney ;). Want het blijft nog steeds raar voor mij om in korte broek door de supermarkt te lopen, kerstbomen te zien staan en kerstmuziek te horen. Terwijl het buiten dertig graden is met een strakblauwe hemel en zonneschijn.

 1. Omie Lohnstein

  Lieve Jeanette,

  Ik hoop dat mijn kaart al binnen is.
  Het is hier koud en de kachel staat op 22.
  Genier maar lekker van alles wat je meemaakt.

  Met vriendelijke groet,

  Omie Lohnstein

Reacties zijn gesloten.