Nutella pancakes at Pancakes at the Rocks Sydney

Nutella pannenkoeken en een leeg huis.

geplaatst in: Au pair, Australië, Sydney, Uncategorized | 0
Het afgelopen weekend ben ik naar het restaurant Pancakes on the Rocks in Sydney geweest. Dit is een restaurant dat is gespecialiseerd in pannenkoeken. Samen met een ander meisje besloten we om hier zaterdagmiddag te gaan lunchen. Na uitgebreid naar de menukaart te hebben gekeken besloten we om allebei voor de klassieker te gaan: de Nutella pannenkoek! Na zo’n tien minuten wachten kregen we dan uiteindelijk onze bestelling voorgeschoteld, en wat zag dit er lekker uit! Na mijn eerste hap wist ik zeker dat ik een goede keus had gemaakt. Maar na een aantal happen besefte ik toch wel dat het enorm machtig en veel was. Gelukkig heb ik rustig aan gegeten en de heerlijke Nutella pannenkoeken opgekregen.

Bijna een privébioscoop!

Op zondag ben ik met hetzelfde Nederlandse meisje als gister naar de film geweest! Normaal betaal je hier in Sydney enorm veel geld voor een bioscoopkaartje, namelijk $25,-. Dat is omgerekend zo’n €17,-. Maar wij hebben vier filmkaartjes over kunnen kopen van twee andere Nederlandse meisjes die helaas alweer naar huis gingen en er geen gebruik meer van konden maken!

We besloten om naar de film: Jumanji te gaan. Eenmaal aangekomen bij de bioscoop was het eerst nog maar de vraag of we onze kaartjes hier wel konden gebruiken. Maar gelukkig bleek dit wel zo te zijn. Na het toiletbezoek en de nodige popcorn aangeschaft te hebben zijn we de filmzaal ingegaan. Dit bleek een enorm kleine te zijn! Dit was niet zo’n grote zaal als die we in Nederland kennen, maar een kleine zaal met nog wel een redelijk filmscherm. Daarnaast zat de zaal nog niet eens halfvol en konden we bijna genieten van een privébioscoop. Wij hebben beiden heerlijk genoten van de film en af en toe ook moeten lachen om de grappige stukjes in de film. Ik zal niets verklappen, maar hij is zeker de moeite waard om te bekijken.

Na de film zijn we nog op zoek gegaan naar postzegels. Maar wat bleek, alle postkantoren zijn dicht in de weekenden in Sydney. Waarna we maar naar een van de winkelcentra zijn gegaan en wat hebben geshopt bij de Kmarkt. Na een gezellige dag zijn we beide weer richting huis gegaan naar onze au pair families.

Het hele huis voor me alleen

Afgelopen dinsdag is mijn au pair familie met vakantie gegaan. Helaas kon ik niet meer mee maar dat betekent wel dat ik het gehele huis voor me alleen heb! Even geen klusjes die ik moet uitvoeren en niet op de kinderen te hoeven passen. Daarnaast kan ik doen waar ik zin in heb en heerlijk genieten van het zwembad en de zon! Het is ook een soort vakantie voor mij voordat ze weer terugkomen en school weer begint. De afgelopen dagen heb ik dus lekker rustig aan gedaan, genoten van de rust, het zwembad en de zon. Alleen is helaas mijn zonneallergie op komen spelen waardoor ik nu onder de zonnebultjes zit en dit weekend niet echt van de zon kan genieten. Gelukkig heb ik hier pilletjes voor, maar die was ik vergeten in te nemen. Ik weet het dom. Maar dat betekent dat ik nu dus even uit de zon moet blijven voor een paar dagen. Wat niet zo heel erg is want dit weekend is het maar liefst gemiddeld 35 graden! Wat ook wel weer heel erg warm is in de zon.

Reacties zijn gesloten.