Nog één week!

geplaatst in: Australië | 2

Het is vandaag dinsdag 14 november 2017 en vandaag precies over een week sta ik al op Schiphol! De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen met voorbereidingen, etentjes met vrienden en familie en regeldagen. Ja ik heb veel moeten voorbereiden om te kunnen zijn waar ik nu ben, maar ik heb er ontzettend veel zin in! Ik kijk er naar uit om naar Australië te gaan :). Daarnaast merk ik nu wel dat de kriebels beginnen te komen. En ook met name vanwege de lange reis die ik tegemoet ga. Want ik ga namelijk bijna 20 uur vliegen! Mijn eerste vlucht naar Hong Kong vertrekt op dinsdag om 12:45 uur vanaf Schiphol, waar ik na 11 uur vliegen in Hong Kong aan zal komen en vanwaar ik savonds om 23:55 uur zal vliegen naar Sydney. Overdag in Hong Kong heb ik een dagkamer waar ik me lekker kan opfrissen en even kan bijkomen van de eerste lange vlucht. Woensdagavond vlieg ik door naar Australië waar ik na een vlucht van 9 uur donderdagmiddag land in Sydney! Die dag zullen we het rustig aan doen, maar eerst zullen we een groepsfoto maken voor het Opera House.

Planning eerste paar dagen in Sydney
Donderdag
Aankomst in Sydney waar ik met een shuttle naar het hostel word gebracht en er een welkomstwoordje volgt door het Sydney team. Met als afsluiting een echte Australische bbq op het dakterras!

Vrijdag
Vrijdag is een echte regeldag waar ik mijn Australische bankrekening openen, een Tax File Number aanvraag zodat ik kan werken, een postadres open zodat ik al jullie lieve kaartjes in Australië kan ontvangen en de YHA-kortingskaart krijg. Daarnaast luister ik naar de travel talk waarin ze vertellen over alle must see’s en must do’s in Australië en Nieuw Zeeland.

Zaterdag
Vandaag staat er een dagexcursie gepland naar de Blue Mountains! Het is een nationaal park op zo’n twee uur rijden vanaf Sydney en het park is bijna net zo groot als de provincie Utrecht! Een gids laat de meest fantastische watervallen, flora en fauna zien.
Savonds laat het Sydney team het uitgaansleven van Manly zien. Manly is een hippe surfwijk in Sydney.

Zondag
Vandaag staat er een stadswandeling op de planning. Varen langs het Opera House, wandelen door The Rocks, een bezoek aan een gezellige markt, wandelen door de botanische tuinen en een fantastisch uitzicht vanaf de Harbour Bridge.

Maandag
Vandaag kan ik kiezen of ik mee ga of niet. Er staat een excursie surfen gepland, maar deze is optioneel. Op dit moment weet ik nog niet of ik deze dag mee zal gaan. Ik weet namelijk niet of ik wel weggelegd ben om te gaan surfen. Maarja als ik het nooit probeer weet ik ook niet of het iets voor me is. En misschien bestaat er hierna nooit meer een kans om dit te proberen. Dus ik twijfel nog of ik de surfcursus ga volgen. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

De eerste paar dagen in Sydney zijn dus al lekker volgepland. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit! Ik ga proberen om iedere week minimaal één blogpost te plaatsen, maar ik weet nog niet of dit me gaat lukken. Maar ik zal in ieder geval proberen jullie op de hoogte te houden van mijn avonturen in Sydney.

2 reacties

  1. Ingeborg

    Super leuk dat je voor de eerste dagen al allerlei activiteiten op de planning hebt staan! Geniet van de laatste week hier in Nederland en van alle mensen om je heen die je zo ontzettend gaan missen.. Heel veel liefs en tot vrijdag xxx

  2. Ouders

    Lieve Jeanette,

    Wij vinden het knap en moedig dat je de wereld gaat verkennen. Een waardevolle activiteit om nog meer wereldburger te worden. We zullen je erg missen maar zijn erg blij dat je de reis naar Australië gaat maken. We wensen je een erg mooie tijd en vele bijzondere momenten. (Wij voor de kachel en jij in de zon.) We volgen deze site.

    Wilma en Charles Lohnstein (moeder en vader)

Reacties zijn gesloten.