View from docks at Darling Harbour

Naar de bioscoop, souvenirs en mijn zoektocht naar een backpack

geplaatst in: Au pair, Australië, Sydney | 0
Bezoekje aan de bioscoop

Afgelopen week, de week van 16 tot en met 22 april 2018, hadden de jongens vakantie. Dit betekende dat ze de hele dag thuis waren, televisie keken en met games en Lego speelden. Gelukkig hadden we wel een onderbreking, want op woensdag zijn we naar de bioscoop geweest! Hun oom nam mij en de twee kinderen mee naar de bioscoop in Macquarie Centre, waar we de film Ready Player One hebben gezien. De jongens hadden deze film van te voren uitgekozen en natuurlijk hoorde daar de benodigde popcorn bij. Ik vond het een interessante film met een geloofwaardig verhaal dat nog niet eerder is vertelt.

Souvenirtjes

In het weekend ben ik beide dagen het huis uit geweest. Op zaterdag 21 april ben ik naar een grote shoppingmall (groot overdekt winkelcentrum) afgereisd in Hornsby, wat zo’n 15 minuutjes met de trein is vanaf mijn woonplaats. Ik ging hier heen omdat ik toch al wel op zoek wilde gaan naar souvenirtjes van Sydney en Australië. En toevallig kwam ik in dit winkelcentrum een aantal weken geleden een winkeltje tegen waar ze heel veel souvenirtjes voor een gereduceerd tarief verkopen, vergeleken met alle andere souvenirwinkels in Sydney. Na een hele lange tijd rondgelopen te hebben in deze winkel had ik gelukkig gevonden wat ik wilde hebben. Maar nu is de vraag of ik het allemaal wel mee ga krijgen!
Ik was er toch al over na aan het denken om het een en ander toch naar huis te sturen, want zoals blijkt heb ik toch weer veel te veel kleding meegenomen. Ook al had ik alle waarschuwingen op de blogs gelezen en gedacht dat dit me niet zou overkomen. Het nadeel alleen van iets naar huis sturen is dat het echt vanuit Australië knetterduur is. Om je even een beeld te geven, je betaalt hier ongeveer per kilo zo’n $10 dollar, wat ongeveer €6,30 is. En dat is bepaald niet goedkoop kan ik je vertellen, waardoor je er wel twee keer over na denkt voordat je ‘even’ een pakketje naar huis stuurt. Maar tot nu toe is dit wel de goedkoopste optie, want om hier mijn spullen op te slaan in Sydney moet ik zo’n $30 dollar per maand betalen. En als ik dat voor 6 maanden zou doen dan ben ik meer kwijt dan als ik een pakketje van 10 kilo naar huis stuur. Maar goed, ik heb nog eventjes om dit te beslissen, maar uiteindelijk met hoe minder bagage je reist, hoe makkelijker het is om je voort te bewegen.

Op zoek naar een backpack

Op zondag 22 april 2018 ben ik eerst naar Crows Nest afgereisd met de trein, waar de winkel Bagage Online zit gevestigd. Op het internet heb ik namelijk een tas gevonden waarvan ik denk dat die geschikt is voor me. Maar eerst wil ik deze tas toch echt eerst zien en uitproberen. Eenmaal aangekomen bij de winkel bleek dat ze niet de tas in de winkel hadden, wel hadden ze een andere variant van hetzelfde merk. Ik heb deze andere variant geprobeerd die dus ook wieltjes heeft en ik op mijn rug kan dragen. Alleen is deze tas iets kleiner en zit er een kleinere rugzak bij die je voor dagtripjes kunt gebruiken. Helaas is dit dus niet helemaal wat ik wilde en heb ik mijn reis voortgezet naar de binnenstad van Sydney.

In de binnenstad ben ik op zoek gegaan naar een andere winkel die wel de tas op voorraad heeft die ik wil hebben. Uiteindelijk heb ik een winkel gevonden waar ze de tas hadden! In de winkel heb ik om hulp gevraagd en hebben ze zelfs gewichten in de tas gestopt zodat ik kon voelen hoe het zou zijn met 15 kilo bagage in de tas! En ik kan je vertellen, dit is niet niks. maar toen ik eenmaal de tas op mijn rug had, merkte ik wel dat deze goed aansloot en dat ik het makkelijk kon dragen. Ik heb ook nog een stukje door de winkel gelopen met de tas op mijn rug waardoor ik een beetje een beeld kreeg van hoe het zou zijn. Maar ondanks dat ik de tas heb kunnen uitproberen, is het nog niet makkelijk om de beslissing te maken om deze tas te kopen. Want het is een behoorlijk bedrag dat ze voor de tas vragen. Maar wat ze me wel in de winkel vertelden is dat het merk Osprey levenslange garantie geeft op de tas en dat als er iets kapot aan is ze het proberen te maken. En als ze het niet kunnen maken, dan vervangen ze het. Dus je zou ook kunnen zeggen dat het een aanschaf is die je voor een leven lang maakt. Wat het ook weer moeilijk maakt, want hoe weet je nu of je de juiste tas koopt?

Ferry naar Manly

Na mijn bezoek aan de outdoorwinkel heb ik de ferry genomen naar Manly. Ik wilde dit al voor een hele lange tijd weer doen maar steeds kwam het er niet van. Ik hou echt van de ferry’s hier in Sydney. Ze brengen je overal naar alle uithoeken toe in Sydney en je krijgt een super mooi uitzicht van de skyline, de Harbour Bridge en het Opera House vanaf het water! En daardoor blijft het al helemaal geweldig om met de ferry te gaan. In Manly ben ik naar het strand gelopen en heb ik wat door de winkeltjes gestruind die ik onderweg naar het strand tegenkwam. Ik heb hier niets meer gekocht maar vooral genoten. Want in een aantal weken zal ik me niet meer in Sydney bevinden en dat begint nu toch wel een beetje tot me door te dringen. Maar daartegenover staan andere reizen en andere mooie plekken die ik ga ontdekken.

Maar goed, aankomende week hebben de kinderen nog vakantie dus dat betekend weinig vrije tijd voor mezelf. Maar aankomende dinsdag is het mijn verjaardag en woensdag is het hier een nationale feestdag genaamd ANZAC day. Dit is een dag waarop Australië de slachtoffers van de oorlogen herdenkt en hun vrijheid viert, je kunt het vergelijken met onze 4 & 5 mei. Dus ik ben benieuwd wat er deze dag allemaal te doen is! Ik ga in ieder geval de stad in om te genieten van alle festiviteiten.

Reacties zijn gesloten.