• 4wheeldrive waarmee we zes dagen van de trip in hebben gereden
 • Aan de overkant van de oudste pub in Australië een gestrande helikopter op het dak van een primatief huisje
 • Dorp in the middle of nowhere waar ze vaan aliëns hebben gezien
 • Florence Falls in Australië Kakadu National Park waarbij je kunt zwemmen
 • Krokodil die het water in gaat zwemmen in een van de wateren in Kakadu National Park
 • Muurtekeningen waarbij de Aboriginals kennis overbrachten op hun kinderen
 • Rode zandweg in Kakadu National Park Australië
 • Uitzicht over de grote vlaktes in Uluru Australië
 • Uitzicht over Uluru met in de verte Kata Tjuta
 • Uitzicht over Watarrka vanaf Kings Canyon in Australië
 • Uluru (Ayers Rock) tijdens de zonsondergang die roodgloeiend lijkt
 • Waterval in Nationaal Park Kakadu Australië
 • Welkomstbord van Kakadu National Park in het noorden van Australië
 • Zonsopkomst in Uluru in Australië

Mijn laatste grote trip in Australië van Darwin naar Alice Springs

geplaatst in: Australië, National Park, Roadtrip | 0

10 daagse trip van Darwin naar Alice Springs

Het is begin halverwege november en mijn reis door Australië zit er bijna op. Maar voordat ik naar huis ga, heb ik mogen genieten van een tien daagse trip van het noorden vanaf Darwin door het verwoestende rode centrum naar het middelpunt van Australië, Alice Springs. In mijn laatste twee weken heb ik een trip van Darwin naar Alice Springs met een (4wheeldrive) bus gemaakt. Met een afstand van zo’n 1500 kilometer. Deze afstand hebben we in 10 dagen gereden, waarbij we soms helemaal niemand anders tegenkwamen en alleen maar rood zand en bomen zagen.

De eerste drie dagen

Ik zal je vertellen hoe het allemaal begon. De eerste drie dagen heb ik door mogen brengen met mijn reisbegeleidster Cat, die enorm enthousiast vertelde over de natuur, de omgeving en de leefomstandigheden hier in het hete noorden. Want het was gemiddeld zo’n 40 graden! De eerste drie dagen hebben we Kakadu National Park bezocht. Waar we kennismaakten met de Aboriginal cultuur, krokodillen hebben gespot, Aboriginal rotsschilderingen hebben bekeken en zwommen in meertjes bij watervallen. Daarnaast ook veel dieren hebben gezien waaronder voornamelijk vogels en vele wandeltochten hebben gemaakt. S’nachts sliepen we in tenten voor twee personen waarbij we op moesten passen voor spinnen en andere kleine diertjes. Maar gelukkig heb ik er hier niet heel veel van gezien!

Rustdag in Darwin

De vierde dag was een rustdag die ik doorbracht in Darwin met nog drie andere reizigers van de groep. Deze dag hebben we wat boodschappen gedaan, hebben we tunnels bezocht die in de tweede wereldoorlog werden gebruikt als opslag voor benzine en hebben we een flinke wandeling door Darwin gemaakt.

De lange weg naar Alice Springs

De volgende ochtend werden we weer vroeg opgepikt door onze nieuwe reisbegeleider die ons naar Alice Springs zou brengen. Deze drie dagen waren lange dagen waarbij we vele uren in de bus hebben gezeten. Gelukkig maakten we om het uur wel een stop zodat we onze benen konden strekken. Daarnaast genoot ik van uit het raam kijken naar het veranderende landschap om me heen.

Tijdens deze dagen hebben we weer een aantal wandelingen gemaakt, de oudste pub van Australië bezocht, een plaats bezocht die bekend staat om zijn aliënverhalen en heel, heel, heel erg veel water gedronken. Namelijk wel zo’n 6 liter water per dag! Zoveel liter water moet je per dag drinken om ervoor te zorgen dat je bij 40 graden niet uitdroogt.

De laatste dag arriveerden we in Alice Springs, waar we na drie nachten in een tent te hebben geslapen in een echt bed in een hostel mochten liggen. Wat een heerlijke luxe was!

Uluru (Ayers Rock)

De volgende ochtend begon ik aan de drie laatste dagen van mijn trip waar ik ontzettend naar had uitgekeken. Want nu gingen we eindelijk naar Uluru! Waar we reusachtige rotsformaties te zien kregen in het midden van een woestijn waar geen heuvels en bergen te bekennen zijn.

In deze drie dagen hebben we Ayers Rock bezocht, zijn we eromheen gelopen en hebben we kennis gemaakt met belangrijke religieuze plaatsen voor de Aboriginals omtrent Ayers Rock. Daarnaast hebben we nog een andere rotsformatie bezocht, namelijk Kata Tjuta. En hebben we zo’n drie uur durende wandeling gemaakt door Watarrka National Park. Waar bijzondere rotsformaties te zien waren, een waterval te bezichtigen was en ademloze uitzichten te bewonderen waren.

Aan het einde van de trip werd ik afgezet bij het hostel waar ik had geboekt. Maar in de avond hadden we nog met de hele groep afgesproken om de trip af te sluiten met een etentje, wat erg gezellig was.

De volgende dag moest ik weer vroeg op omdat ik, voor nu, de laatste plaats in Australië ging bezoeken voordat ik naar huis zou vliegen. Ik vloog van Alice Springs naar Perth, waar ik de laatste dagen van mijn reis door Australië doorbracht.

Reacties zijn gesloten.