• Botanic Gardens met op de achtergrond het Opera House en de Harbour Bridge
  • Botanic Gardens met op de achtergrond het CBD
  • Harbour Bridge met palmbomen
  • Bomen met in de achtergrond het CBD van Sydney
  • Botanic Gardens met op de achtergrond de Harbour Bridge

Mijn eerste verjaardag ooit die ik niet thuis vierde

geplaatst in: Au pair, Australië, Sydney | 0

In de week van 23 tot en met 29 april 2018 hadden de kinderen nog steeds vakantie. Maar deze week was wel een bijzondere, want ik ben de 24e jarig en de jongste is de 25e jarig, op ANZAC day. Dus we hadden twee verjaardagen in twee dagen! Daarnaast was ik op ANZAC day vrij en had ik lekker wat vrije tijd voor mezelf!

Maar eerst even over mijn eigen verjaardag, op dinsdagochtend werd ik wakker en heb ik in bed het pakketje uitgepakt dat ik van mijn ouders, broertje en zusje uit Nederland had ontvangen! Eerst vond ik de kaart waarin ze mij allemaal een hele fijne dag wensten waarna ik de cadeautjes begon uit te pakken. Ik heb een set fineliners gekregen voor handlettering, een chocoladereep, mini stroopwafels, oranje spullen (denk als aandenken en voor koningsdag) en een paar heerlijke zachte pantoffels van Omie! Want Zoë (de hond), had mijn pantoffels die ik mee had genomen kapot gemaakt. Eenmaal nadat ik alles had uitgepakt ben ik me gaan aankleden en ben ik naar beneden gelopen. Eenmaal beneden aangekomen vond ik nog een verrassing op de tafel! En dit had ik dus helemaal niet verwacht! Want ik vond een kaart in een envelop en een cadeau-tasje met een ingepakt cadeautje erin. Eerst heb ik de kaart geopend waarin hun moeder en de twee jongens mij feliciteerden en een hele fijne dag wensten. Hierna heb ik het cadeautje uitgepakt, en nadat ik de cadeauverpakking eraf had gehaald, schrok ik wel een beetje. Want ik had namelijk een sierradendoosje in mijn handen. Nu was ik wel heel erg nieuwsgierig geworden naar het cadeau! Ik durfde het doosje bijna niet te openen, maar na een aantal ademhalingen heb ik het sierradendoosje toch geopend. En wat bleek er in te zitten? Een horloge! Ik was helemaal verrast met dit cadeau want dit had ik dus echt niet verwacht! Maar toen ik het horloge eens goed ging bekijken dacht ik bij mezelf, dit is toch eigenlijk wel een heel mooi cadeau. En na dit cadeau kon mijn dag eigenlijk al helemaal niet meer stuk! Maar de dag was nog niet over, want s’avonds zijn we uit eten geweest bij de plaatselijke chinees. Waar ik heerlijk heb gegeten en genoten heb van het gezelschap om me heen. S’avonds heb ik dan ook hun moeder bedankt voor de heerlijke dag die ik heb gehad, die ik niet snel zal vergeten.

De volgende dag, woensdag, was ANZAC day en de verjaardag van de jongste. Eerst heb ik hem gefeliciteerd en ik heb hem een verjaardagskaart gegeven met een aantal ballonnen. Na mijn ontbijt heb ik mijn tas gepakt en ben ik vertrokken naar de stad, waar ik eerst een tijdje naar de parade heb gekeken. Dit was een parade waarin (oud) gedienden meeliepen om de gesneuvelden en de mensen die nog steeds voor vrijheid vechten te herdenken. In de parade liepen ook bands mee die allemaal verschillende deuntjes speelden. Na de parade ben ik naar Newtown afgereisd waar ik had afgesproken met een meisje via Facebook. Dit meisje was toevallig met een hele groep meiden die allemaal au pair zijn in Sydney naar een kroeg in Newtown gegaan. Ik vond dit best wel spannend omdat ik helemaal niemand van deze groep kende, maar eenmaal binnen viel het allemaal wel mee. Binnen in het café was het enorm druk, maar er hing een gezellige sfeer. En het bijzondere was dat er in het café een spel werd gespeeld, namelijk two up. En dit spel is een kansspel dat normaal verboden is om te spelen in Australië, alleen voor ANZAC day hebben ze een uitzondering gemaakt.
Het spel wordt gespeeld met twee pennies, deze twee pennies worden in de lucht gegooid en vallen daarna op de grond. Het doel is om te raden hoe de muntjes komen te liggen, kop en munt, allebei kop of allebei munt? Mensen die spelen bieden één op één tegen elkaar en dit kan al vanaf $5, dollar.
Alleen werd het in het café waar ik was gespeeld met drie pennies, waardoor je eigenlijk maar twee uitkomsten kunt hebben en het spel gemanipuleerd wordt. Maar goed de mensen die mee speelden leken er veel lol in te hebben. En af en toe werden er zelfs enorm grote bedragen ingezet zoals $400 dollar! Ik heb niet gespeeld want ik wilde mijn geld niet riskeren.
Ergens aan het einde van de middag zijn we lopen naar een ander café gegaan waar live muziek werd gespeeld door een bandje. Alleen was dit helaas niet onze muzieksmaak en besloten we om terug naar de binnenstad af te reizen, waar we terechtkwamen bij een Engelse pub. In deze pub werd muziek gedraaid door een dj, maar het was meer een soort van karaoke avond, want iedereen zong luidkeels de bekende liedjes mee. Na een drankje hier gedronken te hebben, besloot ik om terug naar huis te reizen. Ik had een geweldige dag gehad en een heleboel nieuwe mensen leren kennen. Het was een geslaagde eerste ANZAC day!

Op zaterdag 28 april ben ik thuis gebleven en heb ik geprobeerd om de laatste dingen te regelen voor mijn vertrek. Wat toch meer werk bleek te zijn dan ik dacht waardoor ik niet alles heb afgekregen. Daarnaast heb ik nog wel een wandeling gemaakt door het dorp, om toch nog even buiten te komen.

Op zondag 29 april ben ik afgereisd naar de Botanic Gardens en heb ik foto’s gemaakt van de stad. Daarnaast ben ik naar Macquaries Point gelopen waar ik foto’s heb gemaakt van het Opera House, de Harbour Bridge en de skyline van Sydney.

Reacties zijn gesloten.