• Uitzicht Blue Mountains op de three sisters (rocks)
  • Alleen maar bomen en groen in de Blue Mountains
  • Vergezicht met een aantal rotsen in Blue Mountains
  • Diepte van de waterval
  • Vergezicht over de Blue Mountains met blauwe gloed
  • Waterval in de Blue Mountains

Met alleen maar andere Nederlanders naar de Blue Mountains

geplaatst in: Au pair, Australië | 0

 

Afgelopen week was een drukke week met een relaxt einde. Ik had de kinderen alleen van zondag tot en met donderdag, en daarnaast waren ze ook nog eens vrij van donderdag tot en met maandag vanwege het paasweekend.
Gelukkig heb ik tijdens het paasweekend heerlijk rustig aan kunnen doen en kunnen bijkomen van al het geregel. De twee jongens hebben zich keurig gedragen tijdens de afwezigheid van hun moeder waardoor ik me kon concentreren op alle zaken eromheen. Want ze gingen één van de avonden uit eten met hun vader en de jongste bleef ook nog eens een nacht bij zijn vader slapen. Hierdoor moest ik van alles regelen en op woensdagavond moest ik de oudste ophalen van een schoolactiviteit waaraan hij mee had gedaan. Maar gelukkig is alles goed gegaan en is alles goed verlopen.

Op donderdagavond kwam hun moeder thuis en had ik heerlijk de paasdagen om lekker bij te komen. Op vrijdag heb ik niet zo heel veel gedaan behalve een wandeling met Zoë gemaakt en wat afleveringen van een aantal tv series bekeken.

Op zaterdag ben ik het huis uit geweest en ben ik naar Macquarie centre geweest. Daar heb ik wat geluncht en gekeken of het misschien een optie is om een duffel back te kopen om mijn koffer te vervangen. Maar dit vond ik toch niet zo’n goed idee nadat ik de tassen gezien had.

Op zaterdag heb ik weer niet heel veel gedaan behalve lekker uitgeslapen en wat gewandeld. In de avond sprak ik met een aantal andere Nederlanders af om de volgende dag naar de Blue Mountains te gaan met de trein. Ik ben met de trein gegaan omdat je hier op zondag in en rondom Sydney maar maximaal $2.60 voor betaalt. We spraken af om op centraal station de trein van 08:24 uur naar de Blue Mountains te pakken. Hierdoor moest ik al wel om 07:15 uur van huis weg, maar ik bedacht me wel dat dit voor een goed doel was, namelijk een leuk dagje uit!
Na een treinreis van zo’n twee uur kwamen we eindelijk aan in Katoomba, een klein toeristisch plaatsje in de Blue Mountains. Tijdens de treinreis had ik de tijd om een aantal van de andere Nederlanders te leren kennen, en het bleek dat iedereen wel voor een andere reden en voor een andere bepaalde tijd in Australië verbleef. Zo waren er twee mensen nog niet eens een week geleden gearriveerd in Australië en was een ander meisje hier voor haar studie. Ik vond het erg leuk om ieders verhaal te horen en waarom ze hadden gekozen om naar Australië te gaan.

in Katoomba zijn we eerst naar de drie gezusters gelopen, dit is een rotsformatie waar een legende achter zit. Vraag me niet wat het verhaal is want dat weet ik niet. Na hier de nodige foto’s gemaakt te hebben, hebben we een wandeling door de Blue Mountains gemaakt met uiteraard een heleboel fotomomenten. Na de wandeling van ik denk zo’n 10 kilometer, zijn we een stukje teruggereisd met de trein naar Wentworth Falls. Dit plaatsje heet zo omdat er een waterval te bezichtigen is. We zijn hier naar een aantal uitkijkpunten gelopen vanwaar we een mooi uitzocht op de waterval hadden.

Het plan was eerst om helemaal naar beneden te lopen, naar het beekje waar de waterval in uitkomt, maar hier hebben we toch maar vanaf gezien. En ik vond dit niet zo erg want ik had dit al gedaan in mijn eerste bezoek aan de Blue Mountains.

Verder wordt aankomende week een kort weekje met vier schooldagen en voor zover ik weet zonder bijzonderheden.

Reacties zijn gesloten.