• Darling Harbour bridge
  • Darling Harbour Sydney
  • View from docks at Darling Harbour
  • Sydney's Paddy's Market
  • Entrance Ikea Sydney
  • Skyline Sydney at night

Het voelde als een déjà vu

geplaatst in: Au pair, Australië, Uncategorized | 0
Afgelopen week was een rustige week. De familie was nog steeds op vakantie en ik had voor nog een weekje het gehele huis voor mezelf.

China Town, Sydney’s Paddy’s Market & Darling Harbour

Op zaterdag ben ik met het andere Nederlandse meisje naar China Town, Sydney’s Paddy’s Market en Darling Harbour geweest. Ik was daarnaast ook nog niet in Darling Harbour geweest waardoor we besloten om daar bij een van de restaurantjes wat te gaan drinken en te eten.

China Town

Maar eerst zijn we door China Town gelopen. Ik vond het leuk om te zien maar niet heel bijzonder. Het was één lange straat met allerlei Chinese winkeltjes en restaurantjes. Daarna kwamen we bij toeval terecht bij Sydney’s Paddy’s Market. Dit was een enorm grote overdekte markt die je een beetje kunt vergelijken met de zwarte markt in Beverwijk. Ik vond het erg leuk om over de markt te lopen en te zien wat ieder kraampje te bieden had. Helaas heb ik niets gekocht, want alles wat ik koop moet ook weer in mijn koffer mee naar huis.

Ikea & Decathlon

Op zondag ben ik met hetzelfde Nederlandse meisje naar de Ikea en de Decathlon geweest. Vanaf de entree tot aan de hotdogs in de Ikea, het voelde voor even of ik weer in Nederland was! Echt alles in de Ikea was precies hetzelfde! Alleen de taal die er gesproken werd klopte niet zeg maar. Maar verder was alles hetzelfde, zelfs de indeling met aan het einde de afdeling voor de kids en baby’s! En als afsluiting hebben we natuurlijk wat gegeten in het Ikea restaurant. Waar ik aan de kassa zelfs mijn Ikea family kaart heb kunnen gebruiken, wat ik niet verwacht had dat die zou werken. Na een gezellige dag met zijn tweeën zijn we afgereisd naar huis om Savonds thuis te kunnen eten.

Australia Day

Voor bijna de rest van de gehele week heb ik lekker rustig aangedaan. Behalve op vrijdag, want die dag was het Australia Day. Ik heb wel gewoon gewassen en het huis schoongemaakt. En verder ben ik nog op woensdag naar een winkelcentrum geweest wat uiteindelijk best wel tegenviel helaas. Maar op vrijdag ben ik naar de stad afgereisd om Australia Day te vieren. Deze nationale feestdag in Australië kun je vergelijken met Koningsdag in Nederland. Er hing een gemoedelijke sfeer, overal in de stad was er iets te doen. Er waren op veel plekken live muziek en Savonds werd dit afgesloten met een vuurwerkshow. Ik heb bij Circular Quey heerlijk genoten van de live muziek en van de vuurwerkshow. Na de vuurwerkshow ben ik naar huis gereisd, dit duurde alleen wel iets langer dan normaal omdat de treinen ontregeld waren.

Aankomende week gaan de kinderen weer naar school en zullen mijn dagen er anders uit gaan zien. Ik ben benieuwd hoe dat me gaat bevallen.

Reacties zijn gesloten.