• Grijs zilvere auto
  • Foto met de 12 Apostels langs de Great Ocean Road, blauwe zee, blauwe luct en rotsen die in het water staan en uitsteken
  • Drie houten palen met in het midden een bord met daarop geschreven Great Ocean Road dat boven een weg hangt
  • Links en rechts zandstenen rotsen met op de rotsen planten. En de rotsen staan in de zee
  • Groen landschap met bomen en planten met in de achtergrond een waterval
  • Sophie en Jeanette met in de achtergrond de 12 Apostels

Great Ocean Road, nationale parken en heel veel uren in de auto doorbrengen.

geplaatst in: Australiƫ, Road trip East Coast | 0

Op donderdag 14 juni was het dan eindelijk zo ver! Ik en mijn reismaatje Sophie (oud collega van Frankrijk) mochten eindelijk onze huurauto ophalen in Melbourne! Waarmee we onze roadtrip langs de oostkust zullen gaan maken. Ik had al 1,5 week doorgebracht in Melbourne. En Sophie 4 dagen, die we samen hebben besteed aan de toeristische trekpleisters. Zoals het bezoeken van de sky Tower, de queen Victoria night Market, de graffiti schilderijen en het strand.

Na onze gegevens te hebben ingevuld, wat wel uren leek te duren en lang wachten. Kregen we een uitleg over de auto en noteerden we de al aanwezige krassen die al op de auto aanwezig waren. Hierna hebben we onze spullen ingeladen en zijn we naar de Kmart gereden om dikke fleecedekens en pyjama’s to kopen. Want de nachten kunnen hier behoorlijk koud worden.

Great Ocean Road

Zo rond een uur of twee ’s middags waren we dan eindelijk vertrokken en aan het rijden richting de Great Ocean Road! Helaas hebben we het begin van de Great Ocean Road niet gered, want dit is al 3 uur rijden vanaf Melbourne. Maar besloten we om te stoppen en ons klaar te maken voor onze eerste nacht in de campervan. De eerste nacht hebben we doorgebracht op een gratis plek langs de snelweg waar wc’s en een picknicktafels waren.

Uiteindelijk hebben we de Great Ocean Road met de nodige bezienswaardige stops in twee dagen uitgereden (243km). Helaas hadden we heel veel regen in deze dagen en was het iedere keer snel auto uit en snel weer de auto in. Wat het ’s avonds ook lastiger maakte om ons avondeten te maken. Want we moeten alles buiten doen op twee gaspitjes zonder een afdak.

Mistige uitzichten

Op zaterdag 16 juni zijn we dan ook doorgereden naar de Grampians (nationaal park). Waar we op zondag zijn gestopt bij een uitkijkpunt bovenop een berg. (Waar we helaas niets konden zien omdat het heel erg mistig was). En waar we een korte wandeling hebben gemaakt naar de Mackenzie waterval. ‘S middags zijn we doorgereden naar Wilsons Promontory National Park, waar we hebben overnacht op een betaalde camping met douches, wc’s en een geheel overdekte keuken!

Een wombat in het wild en een of andere vogel op mijn hoofd!

Op maandag 18 juni scheen dan eindelijk de zon ’s ochtends en hebben we in Wilsons Promontory een wandeling naar Oberon Bay gemaakt. Waarvan we terug gewandeld zijn over het strand. Onderweg in het bos, kwamen we trouwens nog een wilde Wombat tegen wat erg gaaf was! En toen ik terug de auto in wilde stappen besloot een vogel om op mijn hoofd te gaan zitten, waar ik heel erg van schrok! En waardoor Sophie in een lachbui schoot, wat ik achteraf heel goed kan begrijpen.

Verdwalen in the middle of nowhere

19 juni, dinsdagochtend, besloten we om in het Alpine nationale park van de begaande weg af te gaan om een stuk af te snijden naar het dichtstbijzijnde tankstation. Helaas verliep dit anders dan we hadden gedacht. Want eenmaal aangekomen bij de kruising, waar we volgens de navigatie linksaf zouden moeten slaan, was de weg afgesloten. Waardoor we verplicht waren rechtsaf te slaan. En na nog ongeveer een uur over de onverharde weg te hebben gereden raakten ik en Sophie toch wel een beetje in de stress. Want we hadden namelijk nog maar iets minder dan 1/4 tank over. En je moet je even realiseren dat onze auto gemiddeld 1 op 10 rijdt. Waardoor we nog ongeveer zo’n 100 km konden rijden! Waarmee je niet heel ver komt hier in AustraliĆ«.

Maar gelukkig kwamen we na zo’n 1,5 uur een tegenligger tegen die we signaleerden om te stoppen en om hulp konden vragen. Gelukkig kende de man het gebied op zijn duimpje en legde hij ons uit hoe we bij het dichtstbijzijnde tankstation konden komen. Waar we goed en wel arriveerden na nog zo’n twee uur rijden met gemiddeld 30 km per uur over de onverharde weg! Maar Sophie en ik waren door het dolle heen toen we arriveerden in de bewoonde wereld en een tankstation hadden gevonden. Na onze stop bij het tankstation in Bairnsdale, zijn we gaan rijden richting Canberra.

De hoofdstad van Australiƫ, Canberra

De volgende dag, op woensdag 20 juni, kwamen we aan in Canberra, waar we eigenlijk alleen zijn gestopt bij de 7Eleven om donuts te kopen, want we waren erg hongerig! Want we vonden het een niet zo bijzondere stad.

Reisleidster zijn in Sydney

Na onze stop besloten we om door te rijden naar Sydney. Waar we s’avonds laat arriveerden en we er een uur over deden om een parkeerplek te vinden waar we mochten overnachten. De volgende dag besloten we om op zoek te gaan naar een hostel. Want het was lastig om gratis parkeerplekken met wc’s te vinden in Sydney. Uiteindelijk besloten we om te kamperen in de achtertuin van een lokale bewoner. Maar daarnaast mochten we ook gebruik maken van alle faciliteiten in zijn huis. Zijn huis was in de buurt van Epping, zo’n 20 minuten met de bus van het centrum van Sydney. Hier zijn we tot maandagochtend verbleven. In de paar dagen dat we in Sydney waren, heb ik Sophie rondgeleid door Sydney. We hebben het Opera House bezocht en door de Botanic Gardens gelopen. Zijn we naar Manly met de ferry geweest en hebben we het beroemde Bondi Beach bezocht.

Wachten op beter weer

Maar we hebben er nu zo’n twee weken op zitten en het erg naar ons zin. We proberen iedere dag iets te zien en ergens te stoppen wat ons interessant lijkt. Wat alleen erg tegengevallen is de eerste twee weken is het weer. Het is erg koud geweest en het heeft heel veel geregend. Wat bijna alles moeilijker maakte voor ons. Omdat we alles buiten moeten doen, eten koken, omkleden in openbare toiletten, douchen in oude douchehokjes waar de wind doorheen waait. Dus we zijn erg blij dat we nu meer richting het noorden gaan rijden, waar het wat warmer wordt en hopelijk de zon meer gaat schijnen!

Reacties zijn gesloten.