• View of the Opera House in Sydney from the Harbour Bridge
  • Sydney Opera House with ferry
  • The Dutch Shop Sydney
  • Inside The Dutch Shop Sydney
  • Hagelslag The Dutch Shop Sydney

Een uitgebreide zoektocht naar Nederlandse speculaas in Sydney.

geplaatst in: Au pair, Harbour Bridge, Opera House, Sydney | 0
Er zijn een aantal dingen in Sydney die je echt gedaan wilt hebben, zoals een wandeling over de Harbour Bridge maken. Dit had ik al een tijdje op mijn lijst van nog dingen die ik wilde doen in Sydney staan. Uiteindelijk heb ik die wandeling afgelopen zaterdag 27 januari gemaakt samen met een ander Nederlands meisje! We zijn vanaf station Milsons Point naar een punt gelopen waar je via een trap de brug op kon lopen. Daarna zijn we vanaf de kant van Milsons Point over de brug terug gelopen naar het centrum van Sydney. Tijdens deze wandeling heb ik een aantal mooie foto’s kunnen maken vanaf de brug met daarop het Opera House, Circular Quay en het water. Kortom, ik had deze wandeling niet willen missen. Na de wandeling zijn we wat gaan eten bij een restaurant genaamd The Burger Project. Helaas viel dit een beetje tegen want we hadden grotere burgers verwacht, ook mede vanwege de prijs die we ervoor betaald hadden. Gelukkig waren ze dan wel weer goed te eten.

The Dutch Shop

Als je al voor zo’n lange periode weg bent van Nederland ga je de Nederlandse eetgewoontes missen. Hierdoor besloten ik en een ander Nederlands meisje om naar The Dutch Shop te gaan die toevallig en gelukkig voor ons in Sydney zit. Ik weet inmiddels dat er een aantal winkels verspreid door AustraliĆ« zitten waar je bepaalde Nederlandse producten kunt kopen, zoals een broodje kroket of frikandel. Maar hiervoor gingen wij niet naar de Dutch Shop. Na een reis van bijna 2 uur met het openbaar vervoer en een wandeling van 20 minuten hadden we eindelijk de shop bereikt. En dit was een hele ervaring opzich moet ik zeggen! De winkel hing vol met oranje vlaggetjes, ze draaiden er Nederlandse muziek zoals Andre Hazes en ze hadden er alleen maar Nederlandse producten!
Na ongeveer zo’n drie kwartier door de shop te hebben op en neer gelopen en alles te hebben bekeken, hebben we afgerekend en zijn we weer onderweg naar huis gegaan. Uiteindelijk heb ik een pak speculaasjes, speculaaskruiden en Kanjers gekocht.

Eerste schooldag

Afgelopen woensdag was de eerste schooldag voor de kids na de zomervakantie. Op dinsdag heb ik de boeken moeten kopen voor de oudste die dit jaar naar de high school gaat. En op woensdag ging mijn wekker dan voor het eerst om 06:15 uur om in de ochtend te helpen met het ontbijt, aankleden en ze klaarmaken voor school. De bedoeling was dat ik met de jongste naar school zou lopen, maar door omstandigheden is dit niet gelukt en heeft zijn moeder hem met de auto bij school afgezet. Overdag toen ze beide op school waren heb ik rustig mijn klusjes kunnen doen in en rondom het huis. Smiddags om 15:00 uur heb ik de jongste lopend van school opgehaald. De oudste reist zelf van school naar huis met de trein.
Smiddags heb ik ze hun eigen gang laten gaan, want ik merkte dat ze erg moe waren van hun eerste dag school en dat ze behoefte hadden aan rust.

Rijlessen

De rest van de week had ik de ochtend vrij omdat de jongste met de auto naar school werd gebracht. Ik mag helaas nog geen auto rijden van de familie, want ze wil me eerst een aantal ‘rijlessen’ geven. Ik denk dat dat dit weekend gaat gebeuren, maar dit weet ik niet zeker. Uiteindelijk zal ik wel moeten, want hun moeder gaat voor een bepaalde periode naar het buitenland voor haar werk. Waardoor ik een gehele week met de kinderen alleen zal zijn. En in die week heb ik echt wel een auto nodig om alles te kunnen regelen voor de kids. Ondertussen heb ik al de verkeersregels opgezocht die gelden in AustraliĆ« en die anders zijn vergeleken met Nederland. En dit zijn er nogal een hoop! Ik hoop dat ik ze allemaal kan onthouden. Even twee voorbeeldjes, je mag je auto niet parkeren binnen 1 meter van een andere auto en je mag niet keren op een kruising met stoplichten. Ik merk aan de regels dat ze hier in AustraliĆ« veel strikter zijn en minder toelaten dan in Nederland. Maar ik denk dat het allemaal wel goed komt als ik eenmaal een paar keer heb gereden.

Reacties zijn gesloten.