De eerste week!

geplaatst in: Australië | 1

Wat is de tijd voorbij gevlogen! En bijna letterlijk zeg! Want dinsdag 21 november ben ik dan eindelijk vertrokken naar Australië! Nadat ik eerst zondag een afscheidsgourmetavond had gehad, heb ik op Schiphol afscheid genomen van mijn ouders en mijn lieve vriendinnetjes Esther en Ingeborg. En dit ging helaas niet zonder traantjes. Nadat ik veilig en wel door de douane heen was gekomen werd het wachten op het boarden. Onderweg kwam ik al een aantal reisgenootjes tegen gelukkig. Mijn groep bestond uit 6 meiden en 4 jongens die allemaal naar Sydney zijn afgereisd. Eenmaal aan boord begon de lange vliegreis van wel 11 uur! Maar deze vlucht is redelijk goed verlopen. Want voordat we eindelijk in de lucht waren, heb ik al bijna 2 uur moeten wachten! Er was namelijk een of andere storing op Schiphol waardoor we niet mochten opstijgen. Daarnaast heb ik helaas niet heel veel kunnen slapen in het vliegtuig, maar dat heb ik in kunnen halen tijdens mijn tweede vlucht, die maar 9 uur duurde. In Hong Kong zijn we met zijn allen de stad gaan verkennen. We hebben de veerboot naar Hong Kong Island gepakt en vanuit daar zijn we naar het hoogste puntje van Hong Kong gereisd. Waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad.
De stad Hong Kong doet mij helaas niet zo veel, ik vond het er veel te druk en veel te veel op elkaar gepropt. Er hing in de stad ook een beetje een raar luchtje wat niet prettig was. Verder zag alles er wel heel erg schoon uit in Hong Kong, wat ik juist niet verwacht had!

Savonds nadat we gezamenlijk in Hong Kong lekker bij een Indisch restaurant gegeten hadden, werden we weer opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht naar Sydney. Deze vertrok gelukkig wel op tijd en rond een uur of 14:00 waren we dan ook geland. Maar toen moesten we allemaal nog door de douane! En dit vond ik toch wel spannend, voornamelijk door al die verhalen en afleveringen van border security. Maar achteraf viel het gelukkig allemaal wel mee. Bij de paspoortcontrole was er geen enkel probleem en ik had netjes aangegeven dat ik stroopwafels en dropjes mee had genomen. Nadat ze dit eten hadden kunnen bekijken mocht ik doorlopen.

Bij de uitgang werden we meteen opgevangen door twee medewerkers van Australian Backpackers. Na de foto voor het Opera House zijn we naar het hostel gereden. Hier hebben we een korte uitleg gehad over de planning voor de komende dagen, een aantal formulieren in moeten vullen en ons Australische nummer gekregen. Vrijdag was de echte regeldag, deze dag zijn we langs alle instanties geweest om onszelf voor te bereiden op een jaartje Australië. We hebben een bankrekening geopend, belastingzaken geregeld en Medicare aangevraagd. Dit is een soort van zorgverzekering.
Zaterdag zijn we naar het Nationaal Park de Blue Mountains afgereisd. Na drie uur rijden, net buiten Sydney, kwamen we aan in een prachtig natuurgebied met prachtige vergezichten. Zondag hebben we een stadswandeling gemaakt en zijn we langs het Opera House gelopen hebben we in de Botanic Gardens geluncht en savonds gezamenlijk gekookt en gegeten in het Hostel. Maandag moesten we al vroeg uit de veren, namelijk om 05:15 uur want vandaag hadden we de hele dag surfles. Hiervoor waren we een stukje afgereisd naar het zuiden en na een busreis van 3 uur kwamen we aan op het strand. Eerst kregen we een stukje theorie met hoe je jezelf moest bewegen op de surfplank en hoe je rechtop kon staan. Waarna we het water zijn ingegaan en deze theorie in de praktijk hebben gebracht. Helaas ben ik erachter gekomen dat het surfen niet echt iets voor mij is. Maar ik vind het wel tof om een keer geprobeerd te hebben!

  1. Wilmalohnstein

    Hé wat leuk surfles! Je zou het eigenlijk moeten kunnen omdat we altijd op het water waren, maar ja je kunt niet alles leren. Ga anders maar zeilen dat kun je ook. Fijn dat alles goed gaat .

Reacties zijn gesloten.