• Sky Zone Sydney
  • Trampolines Sky Zone
  • Sky Zone Sydney

De eerste volle week naar school

geplaatst in: Au pair, Australië | 0
Afgelopen week is een vrij hectische week geweest. De jongens zijn voor het eerst een gehele week naar school geweest wat voor mij een verandering was. In de ochtend help ik met de voorbereidingen en zorg ik dat ze op tijd klaar zijn om te vertrekken. Dan breng ik de jongste met de auto naar school waar ik hem afzet. Rond half negen ben ik terug en dan ga ik even rustig ontbijten. Na mijn ontbijt loop ik een half uurtje met Zoë, stofzuig ik, hang ik de was op, ruim ik de vaatwasser leeg en doe ik nog eventuele andere klusjes die gedaan moeten worden. Zoals het schoonmaken van de wc, de vloer dweilen, Zoë borstelen of haar water verversen. Op het moment dat ik alle huishoudelijke taken heb volbracht, heb ik tijd voor mezelf tot half drie. Meestal ben ik rond een uur of elf klaar met alle klusjes en kan ik wat voor mezelf gaan doen. Ik kijk dan een aflevering van een televisieserie op mijn laptop of ga naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Maar ik zorg dat ik om half drie weer terug ben om de jongste van school op te halen. Dit probeer ik iedere middag lopend te doen, maar hier is hij het niet altijd mee eens.

Ochtenden

De ochtenden zijn voornamelijk het lastigst, omdat de jongste het moeilijk vind om uit bed te komen. Hierdoor moet ik achter hem aan blijven zitten om te zorgen dat hij op tijd op school komt. Afgelopen week was dan ook echt wennen voor hem. En daarnaast was dit zeker ook wennen voor mij. Want mijn wekker ging af om zeven uur en daarnaast wist ik nog niet heel goed wat er iedere ochtend moest gebeuren. Ik had nog veel te leren merkte ik al de eerste ochtend. Maar gelukkig gaat dit steeds beter en sta ik aankomende week voor een grote uitdaging. Want hun moeder is van zondag tot zondag weg voor een werkconferentie waardoor ik de gehele week alleen ben met de jongens! Ik vind dit best spannend omdat er niemand anders is om op terug te vallen en ik alles zelf moet regelen! Maar gelukkig heeft Liz alles opgeschreven van wat er moet gebeuren in de ochtend, middag en avond, waardoor ik een beetje gerustgesteld ben en weet wat er me te doen staat.

Afgelopen weekend

Terug naar afgelopen weekend, op de zaterdag ben ik even het huis uit geweest en naar het Macquarie shopping Centre geweest. Ik heb ik wat rondgelopen en rondgesnuffeld in een aantal winkels, maar helaas niets leuks kunnen vinden. Op zondag ben ik met Fleur naar Skyzone geweest. Skyzone is een indoor trampoline park wat echt geweldig was! Een uur lang onbeperkt op trampolines springen als een kind. Daarnaast kon je een spelletje dodgeball spelen en landen op een luchtkussen of in de schuimblokken. Wat uitstekend was om een salto uit te proberen wat we beiden ook hebben gedaan! Het enigste was wel dat ik na dit ene uurtje trampolinespringen helemaal kapot was. Oeps, toch maar weer even iets aan mijn conditie gaan doen.

Aankomende week alleen

Ik ben benieuwd hoe aankomende week zal verlopen, ik ben er best een beetje zenuwachtig voor, maar gelukkig weten de kinderen ook heel goed wat ze iedere dag op school hebben en wat ze mee moeten nemen. Daarnaast moet ik gewoon zorgen dat ze op tijd uit bed zijn, hebben ontbeten en op tijd klaar zijn om te vertrekken naar school.

Reacties zijn gesloten.