• Jeanette kijkend naar het Opera House
 • Kangaroo
 • Zwart met gele vlinder
 • Heldere oranje zeester
 • Zoutwaterkrokodil
 • Een van de aquariums waar je doorheen liep
 • De op één na grootste vogel ter wereld
 • Haai met een zaag als neus
 • Haai ingezoemd op zijn scherpe tanden
 • Zwarte vlinder met gele vlekken
 • Haai in zijn geheel
 • Wombat
 • Vogel met de kleuren blauw, oranje, groen, geel en rood
 • Rog in aquarium
 • Rood, wit, zwarte vlinder met strepen
 • Pinguins in hun eigen nagebouwde leefwereld
 • Krokodil vanaf onder het water
 • Lichtgevend zeewier
 • Koala die slapend hangt in een boom

De echte toerist uithangen in Sydney

geplaatst in: Au pair, Australië, Sydney | 0

Maandagochtend 26 februari vertrok hun moeder al heel vroeg om op tijd haar binnenlandse vlucht te halen. Toen ze op het vliegveld was heeft ze nog even naar huis gebeld om de jongens gedag te zeggen en te vertellen dat ze dinsdagavond weer thuis zal zijn. Ik had het idee dat de jongens het wel oké vonden, maar toch merkte ik ook wel dat de jongste er wat meer moeite mee had dat zijn moeder alweer weg ging. Maar gelukkig was het deze keer maar voor één nachtje.
De twee dagen zijn goed verlopen zonder enig probleem, maar toch was ik wel weer blij toen hun moeder thuis was. Want dan heb ik ook weer mijn rustmomentje s’avonds voordat ik ga slapen. Want ik merk toch wel dat ik dat nodig heb, even rustig op bed liggen en een filmpje kijken ofzo. Even mijn gedachten verzetten van de afgelopen dag en weer proberen op te laden voor de volgende.

De rest van de week verliep helaas niet zo heel goed, op een avond vroeg ze aan mij of ik met het schoonmaken van het fornuis, het per ongeluk had beschadigd. Ik zei tegen haar dat ik me dat niet meer kon herinneren maar dat dit misschien wel gebeurd zou kunnen zijn. Dus toen reageerde ze van, luister Jeanette, jij bent hier voor een halfjaartje te gast in mijn huis, maar zodra jij weg gaat moeten wij hier nog gewoon verder leven. En deze keuken is nieuw en ik ben er altijd heel zuinig op geweest. Ik voelde me op dat moment enorm rot en niet op mijn plek, ik heb natuurlijk wel mijn excuses aangeboden, maar alsnog voelde het alsof ik niet welkom was in haar huis. De dagen erna zijn er ook nog een aantal dingen misgegaan waardoor ik me helemaal niet fijn en op mijn gemak voelde en ook nog eens last kreeg van heimwee.

Gelukkig is de heimwee over en gaat het op dit moment weer heel veel beter. Want ze bedankte me ook weer voor de dingen die ik in het huis had gedaan en vroeg aan me hoe mijn dag was op het moment dat ze thuis kwam. En hierdoor voelde ik me toch weer gewaardeerd en op mijn plek. Ik denk niet dat ze iets aan me gemerkt heeft, maar zeker weten doe ik het niet. Het kan ook zijn dat zij zelf een niet zo’n goede week achter de rug had en het deels op mij af reageerde, wat natuurlijk een keer kan gebeuren.

Daarnaast kon ik gelukkig in het weekend het huis uit, wat ik ook uitgebreid gedaan heb! Ergens in de loop van de week plaatste een ander Nederlands meisje, dat werkt als au pair in Adelaide maar voor een weekend op bezoek was in Sydney, of er iemand mee wilde naar Sea Life! En daar heb ik op gereageerd met ja waardoor we samen een hele gezellige zaterdag hebben gehad. Want s’ochtends zijn we eerst naar Sea Life in Sydney geweest, wat trouwens een enorm grote Sea Life is met wel 3 grote aquariums! In de aquariums zwommen haaien, roggen en nog veel meer Australische vissen die ik nog nooit gezien had! Nadat we uitgebreid de tijd hadden genomen in Sea Life zijn we gezamenlijk gaan lunchen bij Sea Life. Hier heb ik genoten van een heerlijke kipburger met frietjes, die ik er s’middags weer afgewandeld heb.
S’middags zijn we naar Circular Quay gelopen en hebben we een mooi plekje gezocht om foto’s te kunnen maken van het Opera House, want het Nederlandse meisje was voor het eerst in Sydney en wilde graag het Opera House fotograferen, wat we ook uitgebreid hebben gedaan!
Na onze fotoshoot voor het Opera House zijn we thee gaan drinken bij Pancakes on the Rocks, waar we uiteindelijk ook maar die overheerlijke pannenkoeken hebben besteld. Dit keer heb ik voor de naturel pannenkoeken met merengue en een citroendressing gekozen. En deze waren echt overheerlijk! Alleen helaas heb ik niet alles opgekregen want het was echt enorm machtig en veel. Maar dit is zeker een aanrader om nog een keer te bestellen! Na ons avondeten hebben we afscheid van elkaar genomen en wenste ik haar nog voor de volgende dag een veilige terugreis toe. Waarbij ze nog tegen me zei dat ik haar altijd mag appen als ik ergens mee zit of gewoon even iemand nodig heb om tegen te praten, wat ik echt heel fijn vind!

Op zondag besloot ik om naar Wildlife Zoo te gaan, dat toevallig naast Sea Life in Sydney zit. Ik heb namelijk een drie-attractie pas gekocht waarmee ik naar Sea Life, Wildlife Zoo en Sydney Tower Eye kan gaan, waarvan ik de laatste nog moet bezoeken.
Wildlife Zoo is een kleine dierentuin maar die wel de ‘grote vijf’ van Australië heeft. En hiermee bedoelen ze de volgende vijf Australische dieren: koala’s, kangaroos, krokodillen, wombats en vogelbekdieren. Naast deze dieren heb ik nog wallabys, slangen, vissen en vlinders gezien. Het bijzondere aan de vlinders was dat ze een vlindertuin hadden, waar de vlinders zelfs op je handen landen als je ze stil genoeg hield.
Over het algemeen vond ik Wildlife Zoo een leuke dierentuin om te bezoeken, maar ik zou er niet nog een keer naartoe gaan. Zeker omdat ik hiervoor al Taronga Zoo en Sea Life bezocht had, vond ik Wildlife Zoo tegenvallen. Want Wildlife Zoo is veel kleiner dan de andere twee met minder indrukwekkende dieren en uitzichten. Maar dit weet je helaas pas altijd achteraf.

Reacties zijn gesloten.