• Christmas tree Sydney
  • Bondi Beach
  • Sitting on the rocks between Bondi and Bronte Beach
  • Barbeque christmas day Sydney

De Australische kerst

geplaatst in: Au pair, Australië, Kerst, Sydney | 0

Eigenlijk had ik me van te voren wel een andere kerst voorgesteld, namelijk één waarbij ik op het strand zou liggen met de brandende zon op mijn lichaam. Maar dit is helaas geen werkelijkheid geworden. Ik zal je vertellen hoe mijn kerst is vergaan. Op kerstavond had ik met mijn au pair familie een kerstdiner. Hun moeder is de hele dag bezig geweest met het bereiden van het eten voor het kerstdiner. We hadden kalkoen, (had ik nog nooit gegeten), ham, lam, aardappels, boontjes, salade en nog veel meer! Ik heb zowel de kalkoen als de lam geprobeerd, maar het is beide niet echt mijn smaak. Ik vond het niet smerig, maar ook niet enorm lekker. Na het kerstdiner heb ik geholpen met afruimen en ging iedereen weer verder met zijn normale bezigheden.

Op kerstdag (hier kennen ze geen 1e en 2e kerstdag) had ik afgesproken met een ander Nederlands meisje waarmee ik naar Bronte Beach ben afgereisd. Mijn au pair gezin had een lunch met hun familie en als ik mee zou willen gaan naar deze lunch had ik zelf zo’n $140, moeten betalen. Wat ik enorm veel geld vind voor een lunch en niet heb gedaan. Dus had ik besloten om me aan te sluiten bij een enorm grote groep Nederlanders die kerst gingen vieren op Bronte Beach. Samen met een ander Nederlands meisje ben ik afgereisd naar Bronte Beach. Maar voordat we naar Bronte Beach gingen zijn we naar Bondi Beach geweest! Het beroemdste strand van Australië denk ik wel zo’n beetje en bekend van het tv programma Bondi Rescue. Nadat ik de nodige foto’s had gemaakt zijn we van Bondi Beach naar Bronte Beach gelopen. Wat een enorm mooi wandelstuk is met aardig wat klimmetjes en trappen, maar zeker de moeite waard! Na onze wandeling kwamen we dan eindelijk aan bij Bronte Beach. Op Facebook was er afgesproken dat “alle” Nederlanders die met kerst in Sydney verbleven naar Bronte Beach zouden komen voor een bring your own (BYO) barbeque. Na wikken en wegen zijn we met zijn tweeën bij de al enorm grote groep gaan zitten. Maar na een halfuurtje besloten we om toch onze eigen plek te zoeken, omdat we de sfeer niet fijn vonden en we het fijner vonden om op een bankje te zitten in plaats van op het gras. Na een uitstekende plek te hebben gevonden onder een van de picknickplekken met twee banken, een tafel en een dak boven ons hoofd, hebben we een aantal kaartspelletjes gespeeld. Maar op een gegeven moment begonnen we toch wel honger te krijgen en zijn we met ons eigen meegebrachte vlees naar de openbare barbecues gelopen. Hier bleken al een aantal andere Nederlanders te staan waar we mee aan de praat raakten. Het bleek dat een meisje er al 1,5 uur stond en dat het vlees wat ze had nog steeds niet gaar was. Wij bereidden ons al voor op een lange avond, maar toen we eindelijk een plekje hadden op de plaat, duurde het ongeveer een half uurtje om ons vlees gaar te krijgen. Gelukkig en al liepen we terug naar onze plek waar we ons eten op hebben gegeten. En inmiddels was het al redelijk laat waarna we besloten om afscheid van elkaar te nemen en terug naar huis te reizen.

Op 2e kerstdag, wat ze hier niet kennen maar Boxing Day noemen, waren de jongens weg en hun moeder had andere plannen waardoor ik alleen thuis was. Ik heb die dag heerlijk gerelaxt en niet zo veel gedaan. Natuurlijk heb ik wel mijn klusjes in en rondom het huis gedaan, maar dat was het ook wel.

De rest van de week heb ik liggen dubben over wat ik met oud en nieuw wilde gaan doen. Zal ik kaartjes kopen voor een van de georganiseerde evenementen in Sydney met een geweldig uitzicht op het vuurwerk? Of ga ik s’ochtends vroeg naar een van de gratis plekken en daar de gehele dag wachten zonder entertainment op het vuurwerk met een geweldig uitzicht? Uiteindelijk heb ik besloten om toch maar een kaartje te kopen, wat een rib uit mijn lijf heeft gekost! Ik heb besloten om naar de Harbour Party at Luna Park te gaan. Luna Park is zoals ze het in Australië noemen een pretpark. Ik heb de gehele avond gratis toegang tot alle attracties en s’avonds tijdens de o zo beroemde vuurwerkshow heb ik een geweldig uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House! Middels Facebook heb ik al een aantal andere Nederlanders gevonden die hier ook heen gaan en hebben we afgesproken om elkaar te ontmoeten. Dus ik hoop op een geweldige avond met veel plezier! Maar ik denk dat dat wel goed gaat komen. Volgende week kunnen jullie lezen hoe ik oud en nieuw gevierd heb en wat ik er van vond.

Daarnaast wil ik nog even terugblikken op afgelopen jaar. Ik vind zelf dat ik in 2017 behoorlijk wat heb bereikt. Het afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan het HBO! Heb ik een fantastische zomer in Frankrijk gehad waar ik voor vijf maanden heb gewerkt. En waar ik enorm veel nieuwe mensen heb leren mogen kennen en nieuwe vriendschappen heb kunnen sluiten. En heb ik een van mijn dromen waargemaakt door naar Australië af te reizen en als au pair in Sydney te gaan werken!
Maar ik kijk ook enorm uit naar 2018. Naar het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe plekken ontdekken en vooral de reizen die ik nog ga maken binnen Australië! Die ik zal blijven delen hier op mijn website. En daarnaast wil ik jullie alvast een gelukkig nieuwjaar wensen met de beste wensen voor 2018! Dat het een mooi feest mag worden.

Reacties zijn gesloten.