• Skyline Sydney with Habrour Bridge and The Opera House
 • Koala in Tree at Taronga Zoo
 • Eliphant at Taronga Zoo
 • Turtles in Taronga Zoo
 • Opera House Sydney from Taronga Zoo
 • Tiger at Taronga Zoo
 • Giraffe with Harbour Bridge Taronga Zoo
 • Taronga Zoo giraffe
 • Kameleon hidden in plant

Au pair gezin

geplaatst in: Au pair, Australië, Sydney | 1

Na twee weken geleden aangekomen te zijn in Australië, begin ik vandaag als au pair bij een Australische familie. Na heen en weer gebeld en geskyped te hebben, heb ik besloten om deze kans met beide handen aan te pakken. De familie woont in Sydney. Ik ben gisteren (donderdag 8 december) naar ze toe gereisd vanuit Collaroy, waar ik ongeveer 1,5 uur over heb gedaan. Na een bus, een defecte trein en nog een trein, ben ik veilig aangekomen op het station, waar ik ben opgehaald door Liz.

Even ter vergelijking voor de mensen die denken, hoe kun je nu 1,5 uur reizen en nog steeds in Sydney zijn? Nou Sydney is dus 12.386 km² groot en heeft 5,5 miljoen inwoners. Nu denk je, maar dat is toch niet zo groot? Nou Nederland past 185 keer in Australië en het is het op 6 na grootste land ter wereld. Daarbij is de stad Sydney alleen al zo groot als de provincies Gelderland, Noort Brabant en Utrecht samen! Bedenk dan maar eens hoe lang het kost om te reizen van bijvoorbeeld Eindhoven naar Amersfoort. Want daar doe je zelfs al 2 uur over.

Maar verder over mijn gastgezin*. Angela is een alleenstaande moeder en heeft twee zoons: Adem van 11 jaar en Austin van 9 jaar. De zomervakantie is afgelopen donderdag (7 december) voor hen begonnen, waardoor ik in een verstoort ritme binnen het gezin ben terechtgekomen. Maar ik denk dat dit een paar dagen duurt, en dan heeft iedereen zijn eigen plekje weer gevonden.

Angela woont in een vrijstaand huis van twee verdiepingen hoog. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer en de jongens hebben zelfs beide hun eigen speel/gamekamer. Daarnaast hebben ze een vrij grote tuin met trampoline en zwembad. Dus je kunt wel een beetje nagaan hoe groot dit huis is. Op moment van schrijven zit ik op bed in mijn eigen kamer met televisie, bureau, boekenkast en kledingkast. En om niet te vergeten hebben ze ook nog een hele lieve golden retriever genaamd Zoë, die al helemaal weg van mij is :).

De afgelopen week na de introductie heb ik het voornamelijk rustig aan gedaan. Ik ben met nog een ander Nederlands meisje Zoë naar een van de dierentuinen in Sydney geweest, namelijk Taronga Zoo. Waar ik kangaroos, koala’s, tijgers, vogels, vissen, spinnen, olifanten en giraffen heb gezien. Maar het mooiste was nog wel de skyline! De dierentuin was zo hoog gelegen dat je een enorm mooi uitzicht had op de skyline van Sydney. Met het Opera Hous, het Central Business District, de Botanic Gardens en de beroemde Sydney Harbour Bridge. Ik heb hier echt mijn ogen uitgekeken maar voornamelijk genoten. Want wie wil er nu niet smiddags lekker lunchen met zo’n mooi uitzicht op een wereldstad. Voor de rest van de dagen heb ik voornamelijk rustig aangedaan. Dit kwam voornamelijk ook omdat het twee dagen erg koud was, namelijk 17 graden, harde wind en veel regen. Ja dat is koud hier want ik heb deze twee dagen zelfs doorgebracht met een lange broek aan.

*De namen zijn fictieve namen vanwege privacy redenen.

 1. Wilmalohnstein

  Wat leuk dat ze ook een hond daar hebben dan kun je mooi de omgeving verkennen. .en wat kunstjes leren . Ik hoop dat je een mooie tijd daar heb.

Reacties zijn gesloten.