Skyline Sydney from Taronga Zoo

3 weken Sydney

geplaatst in: Uncategorized | 1

Inmiddels ben ik alweer voor 3 weken in Sydney! En wat gaat de tijd snel zeg, niet te geloven. Inmiddels begin ik aardig te wennen bij mijn gastgezin en voel ik me steeds meer op mijn gemak in het huis en bij de familie. Maar het heeft aardig wat tijd nodig voordat ik me compleet op mijn gemak voel in een nieuw huis met “vreemde” mensen om me heen. Maar gelukkig merk ik dat het steeds beter gaat. Want de jongens beginnen ook steeds meer aan mij te wennen en ik aan hen. Het zal wel weer enorm wennen zijn straks in januari wanneer hun moeder weer aan het werk gaat, zowel voor de jongens als voor mij. Want dan zal ik alles moeten regelen rondom het huis en de twee jongens. Maar zover zijn we nog niet.

Gisteren, vrijdag 15 december moest ik voor mijn working with childeren check naar een NSW service centre om mijn identiteit te laten controleren. Met andere woorden ik moest even mijn gezicht laten zien om te laten zien dat ik wel ben wie ik zeg dat ik ben. Maar dit NSW service centre zat dus in een enorm groot overdekt winkelcentrum. Nadat ik mijn identiteit had laten controleren, ben ik nog even leuk wezen shoppen. Of tenminste, dit heb ik geprobeerd. Want helaas heb ik niets leuks kunnen vinden en daarnaast wilde ik ook zo min mogelijk geld uitgeven omdat ik de afgelopen weken nog niets verdient heb. Daarnaast heb ik ook nog gekeken voor kerstcadeautjes voor mijn gastgezin, maar helaas heb ik niets kunnen vinden. Daarnaast weet ik ook nog niet zo goed wat ze allemaal leuk vinden. En is het enorm lastig om iets te kopen voor iemand die eigenlijk alles al heeft. Dus hier moet ik nog maar even over nadenken hoe ik dit ga doen. Misschien kan ik in plaats van cadeautjes iets voor ze bakken, een taart ofzo. Ik weet het nog niet, maar zodra ik het weet laat ik het jullie weten.

Verder ben ik afgelopen week begonnen met mijn “werkzaamheden” binnen het gezin. Ik heb een aantal klusjes die iedere dag gedaan moeten worden en enkele die één keer per week gedaan moeten worden. Ik moet de was van de jongens ophangen en eraf halen, de vaatwasser leegmaken als deze heeft gedraaid, iedere dag de kamer stofzuigen, twee keer per dag de hond uitlaten, het water van de hond verversen en iedere dag buiten vegen. Daarnaast moet ik één keer per week boven en de hal stofzuigen en de badkamer die de jongens en ik gebruiken schoonmaken.

Tot nu toe vind ik het wel meevallen met de lijst, het zijn normale klusjes die in ieder huishouden voorkomen. Daarnaast denk ik dat op het moment dat zij gaat werken, ik veel meer bezig zal zijn met de kinderen. Nu let ik wel op ze op momenten dat hun moeder bijvoorbeeld boodschappen is doen of naar een afspraak moet. Maar verder regelt zij alles wat met de kinderen te maken heeft. Dus dat zal een enorme omschakeling worden voor zowel de jongens als voor mij. Maar dit is een goede verandering denk ik.

Owjah en als laatste, we hebben afgelopen week ook eindelijk de kerstboom opgezet! Ze hadden hem nog niet staan en op een gegeven moment heb ik maar aangeboden om het te doen. Want ik vind het leuk om de kerstboom op te zetten. En uiteindelijk hebben we de boom met zijn drieën opgezet. Het is een kerstboom met led-verlichting, gouden, glitter en rode ballen! En hun moeder vond het tot nu toe de mooiste boom die ze tot nu toe ooit heeft gehad in huis! Dus dat is een enorm compliment.

  1. Wilma

    Fijn dat het goed gaat,misschien kun je een boek of een moppen boekje doen voor de jongens .
    Met kleine kadootjes kun je ook iemand blij maken. Het lijkt mij heel raar met 25 graden een kerstboomzetten, maar je went er wel snel aan .

    Groetjes mama

Reacties zijn gesloten.